• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πιτσιλός Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑ (1920-1940) Από το 1914, μικρό παιδάκι τα πρώτα χρόνια, νεαρός αργότερα, γύριζα την Αττική και την άλλη Ελλάδα μ.. Product #: 910.00027 Regular price: 36.50€ 36.50€ 1

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑ (1920-1940)

Εκδοτικός Οίκος: Πιτσιλός
Κωδικός προϊόντος: 910.00027
Συγγραφέας: Κανδήλης Δ. Ιωάννης
Χρονολογία: 1990
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 224
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: GRAMAK - ΜΑΚΕΔΟΣ ΕΠΕ, Βουλγαροκτόνου 19, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό (210 εικόνες) εντός και εκτός κειμένου, αποτυπωμένο με ιδιαίτερη αίσθηση του κάλλους από τον συγγραφέα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Κριτική του έργου: «Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως η αξία του βιβλίου οφείλεται και στην άνετη διατύπωση με μιά συνεπή δημοτική, στην οξυδερκή ματιά του συγγραφέα και στην παραστατικότητα της αφήγησης. Αλλά και στις σπάνιες φωτογραφίες που τη συνοδεύουν», ΣΟΛΩΝ ΜΑΚΡΗΣ.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 36.50€

- +

Από το 1914, μικρό παιδάκι τα πρώτα χρόνια, νεαρός αργότερα, γύριζα την Αττική και την άλλη Ελλάδα μας, την αξέχαστη για την τότε παραδοσιακή ομορφιά της και απλότητα, κυριευμένος πάντα από αισθήματα θαυμασμού και λατρείας. Κρατώντας μιά φωτογραφική μηχανή της πρωτόγονης παλιάς τεχνολογίας, αποτύπωνα τις εντυπώσεις και τις εικόνες που βλέποντας αποκόμιζα. Ένα αντιπροσωπευτικό εράνισμα, από το αρχείο που έτσι δημιουργήθηκε, αποτελεί αυτό το βιβλίο για την Ελλάδα των περασμένων χρόνων. Απευθύνεται στους νεωτέρους, που επιθυμούν να πληροφορηθούν για 'κείνα τα χρόνια και τους παλαιοτέρους που τάζησαν και τα θυμούνται πάντα με νοσταλγία. Αυτούς που, χάρις στις παρηγορητικές αναμνήσεις τους, μπορούν να συνεχίζουν ζώντας τα σημερινά.

ΙΩ. Δ. ΚΑΝΔΗΛΗΣ

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία