• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μήνυμα Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ Η μικρή αυτή αναφορά πρωτοπαρουσιάστηκε ως ανακοίνωση στο Συμπόσιο που διοργάνωσε η Εθνική Εταιρεία .. Product #: 809.00020 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Μήνυμα
Κωδικός προϊόντος: 809.00020
Συγγραφέας: Σακελλίων Γιάννης
Χρονολογία: 1985
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 52
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Εικονογράφηση: Εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου, με σχέδια και κοσμήματα του Φ. Κόντογλου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

Η μικρή αυτή αναφορά πρωτοπαρουσιάστηκε ως ανακοίνωση στο Συμπόσιο που διοργάνωσε η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη από 4-6/1/1983 με το γενικό θέμα: «Εθνική συνείδηση στη λογοτεχνία». Στη συνέχεια με σημαντικές αλλαγές αποτέλεσε το κείμενο διάλεξης α) στην Άρτα (11-4-1984) με διοργανωτή το Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Σκουφάς», και στη Λάρισα (22-1-1985) με οργανωτή τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ρωμηών Λαρίσης, όπου αποτέλεσε την πρώτη εκδήλωση του αφιερώματος στον πολιτισμό των «χαμένων πατρίδων», το οποίο έγινε το πρώτο εξάμηνο του 1985.

Τυπώνεται σε ξεχωριστό σώμα με την ευκαιρία των 20 χρόνων απ' το θάνατο του συγγραφεά.

Μελέτημα τούτης της μικρής αναφοράς είναι, ακολουθώντας τα δικά του βήματα και ανήμποροι, καθώς πέφτομε και σηκωνόμαστε -κατά το δικό του λόγο- να επιχειρήσομε με τη δική του βοήθεια, να προσεγγίσομε τον κόσμο του (και πριν απ' όλα αυτή τη βαθειά συνείδηση του Γένους που τον κυβερνάει), να το περιγράψομε ως χρόνο και ως χώρο, κι ακόμα ν' αναζητήσομε τις ανησυχίες του και τις αφορμές τους, τον αντικείμενο ή τους αντικείμενους, που τους φοβάται και τους μάχεται, και -τέλος- τις υπερβολές ενός ασίγαστου πάθους κι ενός ασταμάτητου πνευματικού αγώνα, που έτσι γίνονται περισσότερο δημιουργικά.

(Από την εισαγωγή του κειμένου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία