• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ: ΤΕΧΝΗ ΜΥΡΕΨΟΥ Τις σελίδες τούτες δεν καρποφόρησε η σοφία του πολιού Ελληνιστή. Μα κάτι πιο πλατύ και πιο θεϊκό. Η .. Product #: 809.00007 Regular price: 15.00€ 15.00€ 2

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ: ΤΕΧΝΗ ΜΥΡΕΨΟΥ

Κωδικός προϊόντος: 809.00007
Συγγραφέας: Θαλάσσης Γιώργος
Χρονολογία: 1974
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 72
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Αφών Γ. Ρόδη, Αμαρουσίου 59, Αμαρούσιον
Εικονογράφηση: Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Κώστας Μαλάμος.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 15.00€

- +

Τις σελίδες τούτες δεν καρποφόρησε η σοφία του πολιού Ελληνιστή. Μα κάτι πιο πλατύ και πιο θεϊκό. Η αισθησιακή επικοινωνία του στρατοκόπου με τη νερομάνα του.

Γ.Θ.

Αν ήταν δύσκολο να αρχίσω να μιλάω για σένα, Οδυσσέα Ελύτη, πιο δύσκολο χίλιες φορές είναι να σταματήσω. Ν' αποδυθώ το ταπεινό μου ρούχο του υπηρέτη, εγώ, που με τα αυτιά μου άκουσα μές στο Ναό τον Παντοδύναμο να σε προστάζει: «Και ποιήσεις αυτώ έλαιον, Χρίσμα άγιον, Μύρον Μυρεψικόν τέχνη Μυρεψού». Εγώ που έγειρα το ταπεινό μου παράστημα υποταχτικά και δέχτηκα ευλαβικά τα ψίχουλα απ' το Αρτοφόρι σου. Εγώ που ένωσα τις φωνές μου «Ίακχε Ζαγρεύ...» με τις δικές σου [...].

(Από τον επίλογο του έργου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία