• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδόσεις Gutenberg ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΦΟΝΙΣΣΑ» - ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ Με την εργασία αυτή φιλοδοξούμε να δείξουμε ότι ο Παπαδιαμάντης για το σήμερα δεν είναι μια ανάμνηση.. Product #: 809.00022 Regular price: 21.50€ 21.50€ 1

ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ «ΦΟΝΙΣΣΑ» - ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Gutenberg
Κωδικός προϊόντος: 809.00022
Συγγραφέας: Καργάκος Ι. Σαράντος
Χρονολογία: 1987
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 60
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία: Γραφικές Τέχνες Gutenberg, Διδότου 55-57, Αθήνα. Επιμέλεια Βιβλιοδεσίας: Χ. Καρακατσάνης.
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: δια χειρός Στέλιου Κούτρια.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το αντίτυπο φέρει υπογραφή συγγραφέα με το προσωπικό του σφραγιδάκι και σφραγίδα του εκδότη.
Παρατηρήσεις: Πρόλογος: δια χειρός Δήμου Ταυλαρίδη.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 21.50€

- +

Με την εργασία αυτή φιλοδοξούμε να δείξουμε ότι ο Παπαδιαμάντης για το σήμερα δεν είναι μια ανάμνηση, ένα ξεχασμένο είδωλο, ένα ποιητικό σύμβολο ή μιά τουριστική «ατραξιόν» της αλλοτροιωμένης από την τουριστική λαίλαπα Σκιάθου. Ο Παπαδιαμάντης είναι και τώρα επίκαιρος, ανοικτός πάντα στη μελέτη των νέων φιλολόγων, ιστορικών, κοινωνιολόγων. Όμως πάνω απ' όλα ανοικτός στους καλλιεργημένους γλωσσικά κι αισθητικά αναγνώστες, που, «διζήμενοι χρυσόν», κατά την ηρακλείτεια έκφραση, ξέρουν να τον βρίσκουν στα αληθινά έργα τέχνης κι όχι στις στίλβουσες λαμαρίνες του καιρού μας, που σκουριάζουν προτού ακόμη σκουριάζουν οι δημιουργοί τους. Η λογοτεχνία μας ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία πενήντα χρόνια από κάποιες «πρωτοπορίες», που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά πολιτιστικές βραδυπορίες, ήγουν ρηχές απομιμήσεις ή αντιγραφές κάποιων ξένων «πρωτοποριών».

(Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία