• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Νεφέλη Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΩΣ ΤΟΝ ΔΕΙΝΑΡΧΟ Δεν υπάρχει ωραιότερο έργο από το να κεντρίσει κανείς σε όλους, νέους και λιγότερο νέους, στην Ελλάδ.. Product #: 801.00004 Regular price: 24.50€ 24.50€ 1

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΩΣ ΤΟΝ ΔΕΙΝΑΡΧΟ

Εκδοτικός Οίκος: Νεφέλη
Κωδικός προϊόντος: 801.00004
Συγγραφέας: Γιαννακά Δ. Σοφία
Χρονολογία: 1992
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 316
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Εκτύπωση: Δ. Πρίφτης & Υιοί Ο.Ε. | Βιβλιοδεσία: Θ. Ηλιόπουλος - Π. Ροδόπουλος.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με την επιμέλεια της Μαριέττας Πανίδου. Φωταγραφίες: ΑΦΟΙ Πίνα Ο.Ε. Σχέδια: Χρήστος Μποκόρος.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Εξαντλημένη έκδοση σε 2.000 αντίτυπα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 24.50€

- +

Δεν υπάρχει ωραιότερο έργο από το να κεντρίσει κανείς σε όλους, νέους και λιγότερο νέους, στην Ελλάδα αλλά και εκτός της Ελλάδας, την επιθυμία να διαβάσουν τα κείμενα της κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας. Από αυτά μπορούν να αντλήσουν, απεριόριστα, την έννοια του ωραίου, τη συνήθεια της καθαρής σκέψης, καθώς και μια εφεδρεία συμβόλων που ζωντανεύουν και εμπλουτίζουν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Ένα ανθολόγιο πρέπει να κεντρίζει αυτή την επιθυμία της προσφυγής στα κείμενα. Το παρόν βιβλίο περιέχει τα πάντα. Από τον Όμηρο ως τον Δείναρχο παρακολουθούμε ένα αδιάκοπο ανάβρυσμα - μία περίοδο εφευρέσεων, ανακαλύψεων και δημιουργίας που αρχίζει στη Μικρά Ασία και στα νησιά, με το έπος και τη λυρική ποίηση. Ο θησαυρός της ελληνικής λογοτεχνίας βρίσκεται μπροστά μας: ο καθένας μπορεί να αντλήσει απ' αυτόν, χωρίς ποτέ να τον εξαντλήσει. Εγώ, αφιέρωσα τη ζωή μου και δεν λυπάμαι γι' αυτό.

ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΥ, της Γαλλικής Ακαδημίας.

(Από τον πρόλογο της μεγάλης ελληνίστριας καθηγήτριας)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία