• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διάττων ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΟΚΤ. '68 Το Χειρόγραφο Σεπ. '41, «Η συνομιλία με τον Φαβρίκιο» και το Χειρόγραφο Οκτ. '68 εντάσσονται σε μια .. Product #: 921.00001 Regular price: 14.00€ 14.00€ 1

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΟΚΤ. '68

Εκδοτικός Οίκος: Διάττων
Κωδικός προϊόντος: 921.00001
Συγγραφέας: Γιώργος Σεφέρης
Χρονολογία: 1986
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 96
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετη, Άκοπο αντίτυπο
Τυπογραφείο: Μονοτυπία Φραγκάκης-Μπορμπουδάκης
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.00€

- +

Το Χειρόγραφο Σεπ. '41, «Η συνομιλία με τον Φαβρίκιο» και το Χειρόγραφο Οκτ. '68 εντάσσονται σε μια συνέχεια, στην ίδια προσπάθεια αναζήτησης μιας τάξης στη συνείδηση του ποιητή. Μόνο που αυτή τη φορά η κατάληξη δεν είναι η ίδια απελπισμένη διαπίστωση πως «είμαστε ο τόπος των αστόχαστων πολιτικών πράξεων». Η κατάληξη (προσωρινή ίσως, αλλά γι' αυτό όχι λιγότερο σημαντική) σ' αυτό το κείμενο, είναι ένα ποίημα που κλείνει με μια ερώτηση - καταγγελία. Κάποιος είναι ένοχος γι' αυτό το φονικό των λέξεων. Ο Σεφέρης δεν περιμένει απάντηση. Την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος τρεις μήνες αργότερα με τη δήλωσή του που ωρίμασε σιγά-σιγά στη διάρκεια της τρίμηνης παραμονής του στην Αμερική και καθώς σχεδίαζε αυτό το ακατάστατο ακόμη και αινιγματικό Χφο '68.

(Από την εισαγωγή του επιμελητή, Π. Α. Ζάννα.).

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία