• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδόσεις Αχαϊκές ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Έχοντας υπόψη μου την διαπίστωση του καθηγητή της λαογραφίας Δημήτρη Σ. Λουκάτου ότι με τα λαογραφικ.. Product #: 910.00010 Regular price: 19.50€ 19.50€ 1

ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Αχαϊκές
Κωδικός προϊόντος: 910.00010
Συγγραφέας: Αθανασόπουλος Ε. Κώστας
Χρονολογία: 1990
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 302
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Αχαϊκές εκδόσεις, Κολοκοτρώνη 34, Πάτρα.
Εικονογράφηση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εντός και εκτός κειμένου από τη ζωή του συγγραφέα και τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Η εικόνα του εξωφύλλου είναι του Μποστ (Μέντη Μποσταντζόγλου). Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Νίκος Αναγνωστόπουλος.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Ο συγγραφέας και ο εκδοτικός οίκος ευχαριστούν τον Ηλία Δεββέ για την παραχώρηση των σχεδίων.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 19.50€

- +

Έχοντας υπόψη μου την διαπίστωση του καθηγητή της λαογραφίας Δημήτρη Σ. Λουκάτου ότι με τα λαογραφικά του Π. Ναυτικού δεν έχει ασχοληθεί κανένας, αποφάσισα να προχωρήσω και σ' αυτόν τον κλάδο. Το άνοιγμα στα δύσκολα νερά του Π. Ναυτικού άρχισε με εφόδιο την πείρα μου από τη μελέτη του Στρατού Ξηράς, που μου έδωσε τη δυνατότητα να επεξεργάζομαι και να αξιολογώ πληροφορίες και αφηγήσεις ναυτών, που υπηρετούν ή υπηρέτησαν τελευταία ή πριν από πολλά χρόνια, καθώς και μόνιμων αξιωματικών και υπαξιωματικών. Τρία χρόνια τώρα μελετώ τα βιώματα ατόμων που υπηρέτησαν στο Ναυτικό από το 1949 ως τις αρχές του 1989, κι έτσι μπορώ να πω ότι σχημάτισα την εικόνα της θητείας διαχρονικά. Αυτή ακριβώς την εικόνα προσπαθώ να δώσω εδώ, ξεχωρίζοντας και αναπτύσσοντας ειδικά θέματα ή παραθέτοντας αφηγήσεις και γράμματα ναυτών.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία