• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ Η νουβέλα του «Ζητιάνου» γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διαβάστηκε από γενιές Ελλήνων. Ο πρωταγωνιστής .. Product #: 882.00029 Regular price: 34.50€ 34.50€ 1

Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ

Κωδικός προϊόντος: 882.00029
Συγγραφέας: Καρκαβίτσας Ανδρέας
Χρονολογία: χ.χ. (1950 περίπου)
Αρ. Έκδοσης: Τρίτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 222
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά, με το περικάλυμμα (κουβερτούρα).
Τυπογραφείο: Τυπογραφεία Ελληνικής Εκδοτικής Εταιρείας (Εκμετάλευσις Α. Φιλόπουλου).
Εικονογράφηση: Εξαιρετική εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου του Ευάγγελου Σπυρίδωνος. Η εν λόγω έκδοση αποτελεί την πρώτη με εικονογράφηση του διάσημου ζωγράφου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Φέρει σφραγιδάκι με το όνομα του κατόχου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 34.50€

- +

Η νουβέλα του «Ζητιάνου» γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διαβάστηκε από γενιές Ελλήνων. Ο πρωταγωνιστής του έργου, Κώστας Τζιρίτης (ή Τζιριτόκωστας) υπήρξε η διάσημη λογοτεχνική φιγούρα της Ελλάδας, μέχρι την εμφάνιση του Αλέξη Ζορμπά του Καζαντζάκη.

Το θέμα του έργου είναι η άφιξη του ζητιάνου από την ορεινή Ναύπακτο στο θεσσαλικό κάμπο, στο χωριό Νυχτερέμι (σημερινός Παλιόπυργος Λάρισας) και οι καταστροφές που η άφιξή του θα φέρει στις ζωές των κατοίκων του χωριού. Σύμφωνα με τον κριτικό Φώτο Πολίτη, «ο Τζιριτόκωστας δεν είναι απλώς ένας κοινός τύπος Κραβαρίτη. Είναι ο Έλλην πολιτικός, ο Έλλην επιστήμων, ο Έλλην χρηματιστής ή έμπορος, ο ολέθριος "έξυπνος" Ρωμηός της εποχής μας.»

Πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εστία» σε συνέχειες από τις 9 Απριλίου έως τις 8 Ιουνίου 1896, χωρισμένο σε 5 κεφάλαια. Η πρώτη έκδοση σε βιβλίο έγινε το 1897 από το «Τυπογραφείον της Εστίας» των Κ. Μάισνερ και Ν. Καργαδούρη, ενώ η β΄ έκδοση έγινε από το «Βιβλιοπωλείον της Εστίας» του Ι. Δ. Κολλάρου το 1920 με διαφορετικούς τίτλους κεφαλαίων. Ακολούθησαν και άλλες εκδόσεις από την Εστία του Κολλάρου διακοσμημένες με ξυλογραφίες του καλλιτέχνη Ε. Σπυρίδωνος. Το διήγημα έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ολλανδικά και γερμανικά.

(Διασκευασμένα στοιχεία από την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία