• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βασιλόπουλος Α. Στέφανος ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ [...] Η απέριττη αφήγηση που διακρίνει τα διηγήματα, με την αφέλεια της περιγραφής, τη ζωντάνια, το .. Product #: 882.00031 Regular price: 12.00€ 12.00€ 1

ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Βασιλόπουλος Α. Στέφανος
Κωδικός προϊόντος: 882.00031
Συγγραφέας: Γούλας Γ. Δημοσθένης
Χρονολογία: 1978
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 190
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Στοιχειοθεσία και εκτύπωση: Μονοτυπία Φώτη Ευσταθίου.
Εικονογράφηση: Δεύτερη έκδοση συμπληρωμένη με βινιέτες, πρωτογράμματα του Γιάννη Γαΐτη και κλισέ του Γεράσιμου Λαΐου. Τη γενική φροντίδα της έκδοσης έκαμε το εκδοτικό γραφείο «Στεφ. Δ Βασιλόπουλου», Ιπποκράτους 6, Αθήνα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο φέρει στην πρώτη λευκή σελίδα χειρόγραφα περιεχόμενα με μολύβι και λίγες αχνές υπογραμμίσεις με μολύβι σε κάποιες από τις σελίδες του.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 12.00€

- +

[...] Η απέριττη αφήγηση που διακρίνει τα διηγήματα, με την αφέλεια της περιγραφής, τη ζωντάνια, το ελαφρό χιούμορ, τη γλωσσική απλότητα που φανερώνει τη χάρη της δημοτικής μας, ιστορούν τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα των λογίς συμβολικών τύπων που αποτελούν την ηγετική και εξέχουσα τάξη του ιδιαίτερου επαρχιακού πολιτισμού. Και ο πολιτισμός αυτός έχει γνήσια ιστορική παράδοση, με όλη τη μεταβολή που μπορεί να φέρνουν ως εκεί, η επίδραση και η απήχηση του τρόπου ζωής των αστικών κέντρων. Τα τόσο ζωηρά αυτά ενεργητικά σκίτσα που ο συγγραφέας τους εμπνεύστηκε από την ατόφια πραγματικότητα της ζωής του ρουμελιώτικου χωριού του, σφραγίζουν ένα ολοκληρωμένο κυρίαρχο ηθογραφικό περιεχόμενο.

Με τέτοια εποπτεία ο συγγραφέας προβάλλει και μας φέρνει κοντά σ' έναν ολόκληρο κόσμο, που όσο κι' αν ταράζεται από τις ανθρώπινες αδυναμίες, διατηρεί όμως γνήσια και απλά αισθήματα, που ίσως θα βρισκόμαστε ανάμεσα του και εμείς, αν δεν μας είχε παραστρατήσει η τύχη και η κοινωνική ζωή.

ΡΗΓΑΣ ΓΚΟΛΦΗΣ

Φεβρουάριος 1953

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

 

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία