• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΝΑ «Η Παναγιά η γοργόνα» (1948) είναι το τρίτο μεγάλο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη ύστερα από το «Η .. Product #: 882.00016 Regular price: 27.00€ 27.00€ 1

Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΝΑ

Κωδικός προϊόντος: 882.00016
Συγγραφέας: Μυριβήλης Στρατής
Χρονολογία: 1955
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 490
Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο με την πρωτότυπη κουβερτούρα σε πολύ καλή κατάσταση (Μικρό σχίσιμο εξωφύλλου στο κάτω αριστερό μέρος όπως εικονίζεται).
Τυπογραφείο: Τυπογραφεία «Ελληνικής Εκδοτικής Εταιρείας Α.Ε.», Παπαδιαμαντοπούλου 44, Εκμετάλλευσις Αλεξάνδρου Φιλοπούλου
Εικονογράφηση: Το εξώφυλλο, τα κοσμήματα και οι ζωγραφιές που το στολίζουν είναι από το χέρι του ζωγράφου Μάριου Αγγελόπουλου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το βιβλίο φέρει την σφραγίδα γνησιότητος αντιτύπων του συγγραφέα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 27.00€

- +

«Η Παναγιά η γοργόνα» (1948) είναι το τρίτο μεγάλο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη ύστερα από το «Η ζωή εν τάφω» (1924) και το «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» (1933). Τα τρία αυτά μυθιστορήματα συνθέτουν την περίφημη «Τριλογία του πολέμου» του μεγάλου συγγραφέα.
Σε αυτό το έργο ο Μυριβήλης μάς δίνει μια εκτεταμένη λογοτεχνική σύνθεση, την υφολογική δύναμη, το χιούμορ, την αρχιτεκτονική αρτιότητα. Στο ανά χείρας μυθιστόρημα ο Μυριβήλης, ύστερα από μια δραματική περιγραφή του ξεριζώματος του μικρασιατικού ελληνισμού, που φθάνει στα ακρογιάλια της ελεύθερης Ελλάδας για να ρίξει νέες ρίζες στα πατρογονικά χώματα, μας μεταφέρει στο ψαραδοχώρι που δημιουργούν οι νέοι πρόσφυγες. Ανάμεσα στον βασανισμένο αυτόν κόσμο των ψαράδων ξεφυτρώνει ένα εξωτικό πλάσμα, ένα κορίτσι παράξενο με εκθαμβωτική ομορφιά, που γίνεται το ερωτικό κέντρο και η συνεχής αγωνία του ανδρικού και του γυναικείου πληθυσμού.

Η ελληνική κριτική υποδέχθηκε με ομόφωνο ενθουσιασμό το τρίτο αυτό μέρος της «Τριλογίας του πολέμου». Ανάμεσα στα εγκωμιαστικά άρθρα που γράφτηκαν γι' αυτό εξέχουσα θέση κατέχει η εκτεταμένη επιφυλλίδα με την οποία η εφημερίδα «Καθημερινή» υποδέχθηκε το έργο. Σε αυτήν ο διαπρεπής κριτικός και διευθυντής της «Καθημερινής» Αιμίλιος Χουρμούζιος χαρακτηρίζει το έργο ως τέλειο μυθιστόρημα.

(Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η πρώτη έκδοση σε βιβλίο έγινε τον Δεκέμβριο του 1949 από τις εκδόσεις «Οι φίλοι του βιβλίου» σε 4.000 αντίτυπα και με περιεχόμενο 500 σελίδων, το δε εξώφυλλο το είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Τσαρούχης. Τον Οκτώβριο του 1955 κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο της Εστίας» σε 4.085 αντίτυπα, με εξώφυλλο και εικονογράφηση του Μάριου Αγγελόπουλου. Σήμερα κυκλοφορεί στο εμπόριο η τελευταία έκδοση του 1997. Τελευταία ανατύπωση τον Μάρτιο του 2008.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία