• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδοτικός Οίκος Μ. Σαλίβερου Α.Ε. ΕΔΩ ΒΥΘΟΣ! (1954) Λίγα ασφαλώς, είναι τα παραδείγματα επιτυχίας που έχει να παρουσιάσει η ιστορία του ελληνικού λογοτε.. Product #: 882.00032 Regular price: 25.00€ 25.00€ 2

ΕΔΩ ΒΥΘΟΣ! (1954)

Κωδικός προϊόντος: 882.00032
Συγγραφέας: Ποταμιανός Θέμος
Χρονολογία: 1954
Αρ. Έκδοσης: Τρίτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 212
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική σκληρόδετη βιβλιοδεσία και πανόδετη ράχη με ανάγλυφα γράμματα.
Τυπογραφείο: Εργοστάσιο γραφικών τεχνών «Μιχ. Ι. Σαλίβερου Α.Ε.».
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση με σχέδια και κοσμήματα του Φωκίωνος Δημητριάδη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το βιβλίο φέρει αφιέρωση και υπογραφή του κατόχου με ημερομηνία 8/5/1960.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 25.00€

- +

Λίγα ασφαλώς, είναι τα παραδείγματα επιτυχίας που έχει να παρουσιάσει η ιστορία του ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου, σαν την επιτυχία του «Εδώ Βυθός!». Το βιβλίο αυτό, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε -τον Ιούλιο του 1950- έγινε το θέμα της ημέρας σ' ολόκληρη την Ελλάδα, κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό και, μετά έξη μήνες δεν ήταν δυνατό να γίνει αλλιώς παρά να κυκλοφορήσει σε δεύτερη έκδοση.

Σ' αυτό το βιβλίο ο κ. Θέμος Ποταμιάνος δεν κερδίζει τον αναγνώστη μόνο με το θέμα του, που δεν επιτρέπει ούτε στιγμής εκτροπή της προσοχής, -τόση είναι η ποικιλία των λαχταριστών σκηνών και των εικόνων του· τον αρπάζει και με το ύφος του, με το κέφι του, με τη σπίθα του, τον κάνει δικό του και τον πλημμυρίζει με τη δροσερή ευφροσύνη των αλμυρών θαλασσινών αέρηδων [...]

(Από το σημείωμα του εκδότη)

Λίγοι βέβαια θα είναι εκείνοι που δε γνωρίζουνε το βουτηχτή. Είναι ο άνθρωπος που κατεβαίνει με μια βουτιά στο βυθό, αρπάζει ένα σφουγγάρι, ένα κοχύλι, μια φούχτα βότσαλα, λίγα χορτάρια, και ξαναβγαίνει γρήγορα στην επιφάνεια. Κάτι παρόμοιο γίνεται και τώρα μέσα σ' αυτό το βιβλίο. Είναι μια γρήγορη κατάδυση μέσα στον απέραντο, παραμυθένιο κόσμο του βυθού και μια μικρή δειγματοληψία.

(Πρόλογος συγγραφέα)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία