• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών | Institut Francais d' Athenes Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΕΡΖΥ | LA CHATELAINE DE VERGY (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ) Η Αρχόντισσα του Βερζύ είναι ένα σύντομο ερωτικό ποίημα, χαριτωμένο και τραγικό, που γράφτηκε στο Με.. Product #: 892.00006 Regular price: 17.00€ 17.00€ 1

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΕΡΖΥ | LA CHATELAINE DE VERGY (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Κωδικός προϊόντος: 892.00006
Συγγραφέας: Ανώνυμος
Μεταφραστής: Ανδρεόπουλος Ανδρέας
Χρονολογία: 1949
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 52
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Ελληνική Εκδοτική Εταιρεία Α.Ε.
Γλώσσα: Ελληνικά, Γαλλικά
Παρατηρήσεις: Δίγλωση έκδοση (ελληνικά / γαλλικά) με εισαγωγή του Φρανσίς Μπωλιέ.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 17.00€

- +

Η Αρχόντισσα του Βερζύ είναι ένα σύντομο ερωτικό ποίημα, χαριτωμένο και τραγικό, που γράφτηκε στο Μεσαίωνα, στα μισά περίπου του ΙΓ΄ αιώνα, από ανώνυμο συγγραφέα· η φήμη που γνώρισε, ευθύς αμέσως, με το πέρασμα του καιρού μεγάλωσε ακόμα περισσότερο. Το κείμενό του έχει φτάσει ως εμάς από δεκαοχτώ τουλάχιστο χειρόγραφα· οι συγγραφείς του ΙΔ'  και του ΙΕ΄ αιώνα έχουνε καταφύγει πολύ συχνά σ' αυτό, και οι μιμήσεις, λίγο ή πολύ πιστές, που έγιναν όχι μονάχα στη Γαλλία, αλλά και στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στις Κάτω Χώρες, είναι μια επιβεβαίωση για τη μακρόχρονη επιτυχία αυτού του ποιήματος [...].

(Από την εισαγωγή του Francis Baulier)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία