• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ερμής Εκδοτική ΕΦΗΜΕΡΟΝ ΣΠΕΡΜΑ (1973-1978) ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ Ο τόμος αυτός συνεχίζει και, προσώρας, ολοκληρώνει την συσσωμάτωση της δημοσιογραφικής εργασίας που .. Product #: 809.00016 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

ΕΦΗΜΕΡΟΝ ΣΠΕΡΜΑ (1973-1978) ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ερμής Εκδοτική
Κωδικός προϊόντος: 809.00016
Συγγραφέας: Σαββίδης Π. Γιώργος
Χρονολογία: 1978
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 318
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Επαμεινώνδα Ταμπακόπουλου. Βιβλιοδεσία Κ. Στάμου και Σία Ο.Ε., Αριθμός Εκτύπωσης 276 (2.000 αντίτυπα).
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

Ο τόμος αυτός συνεχίζει και, προσώρας, ολοκληρώνει την συσσωμάτωση της δημοσιογραφικής εργασίας που είχα εκδώσει το 1973 με τίτλο «Πάνω Νερά». Συνεπώς θεωρώ περιττό να επαναλάβω εδώ όσα προσπάθησα να διατυπώσω στο Πρόλογο εκείνου του βιβλίου, και που λίγο-πολύ ισχύουν για το «Εφήμερον Σπέρμα». Παρακαλώ όμως τον αναγνώστη να προσπαθήσει και αυτός, τώρα, να μην ξεχάσει τις ιστορικές συνθήκες που επηρέασαν τόσο την εκλογή των θεμάτων μου όσο και τον τόνο της διαπραγμάτευσής τους -ξεκινώντας από το πολιτειακό «δημοψήφισμα» Παπαδόπουλου - Αγγελή [...]

Όπως και στο «Πάνω Νερά», όλα τα κείμενα που συσσωματώνονται εδώ (εκτός από την Ε΄ενότητα και τέσσερα που τοποθετήθηκαν στο Επίμετρο) πρωτοδημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Το Βήμα», της οποίας η Διεύθυνση ευγενικά επέτρεψε και πάλι την αναδημοσίευσή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στην συναδελφική αλληλεγγύη της Σόνιας Ιλίνσκαγια - Αλεξανδροπούλου και του Γιώργου Κεχαγιόγλου, αλλά και στην «επίμονη φιλία» της Κοραλίας Θεοτοκά και του Λέοντα Β. Καραπαναγιώτη, στον οίστρο της Τζένης Μαστοράκη, στην στοργή της Θεανώς Σουνά και στην προσοχή του Μάνου Μοσχονά.

Βυζίτσα, 29 Ιουλίου 1977 - Cambridge, Mass., 14 Οκτωβρίου 1978.

Γ.Π.Σ.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Επιφυλλίδες, βιβλιοκρισίες, ομιλίες κυρίως με φιλολογικές και εικαστικές αφορμές, καθώς και άγνωστα κείμενα του Παλαμά, του Καβάφη, του Σεφέρη, κ.α.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία