• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κέδρος ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ Σκοπός του βιβλίου δεν είναι να αποδείξει ή να επιδείξει μια νέα θεωρία για την Οδύσσεια. Η φιλοδοξί.. Product #: 880.00009 Regular price: 26.00€ 26.00€ 1

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Κέδρος
Κωδικός προϊόντος: 880.00009
Συγγραφέας: Μαρωνίτης Ν. Δημήτρης
Χρονολογία: 1978
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 240
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Λιθογραφείο «Αθανασόπουλου - Παπαδάμη - Ζαχαρόπουλου», Ακαδημίας 78, Αθήνα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 26.00€

- +

Σκοπός του βιβλίου δεν είναι να αποδείξει ή να επιδείξει μια νέα θεωρία για την Οδύσσεια. Η φιλοδοξία του είναι πολύ μικρότερη· ερμηνεύει ορισμένες σκηνές του έπους, και μάλιστα όπως μας τις προσφέρει η χειρόγραφη παράδοση του κειμένου. Μιά τέτοια αρχή μπορεί να θεωρηθή από πολλούς -κι ίσως όχι άδικα- σημάδι επιστημονικής οκνηρίας. Αλλά ήδη πολλή μελάνη χύθηκε, για να πιστοποιηθούν οι πηγές της Οδύσσειας ή να ανασυσταθή το έπος στην «αρχική» του μορφή. Από πρακτική και μεθοδική άποψη η προκείμενη έρευνα δεν αμφισβητεί ούτε την ενότητα της Οδύσσειας ούτε το ένα πρόσωπο του ποιητή της. Ο ποιητής αυτός ασφαλώς είχε πολλούς και σπουδαίους προγόνους, έμεινε όμως ανέπαφος από επιγόνους-διασκευαστές, που κατέστρεψαν ή μετέτρεψαν το έργο του. Τούτο δεν σημαίνει ότι η Οδύσσεια δεν έχει πράγματι μερικές προβληματικές σκηνές, κάποιους εμβόλιμους στίχους ή γραφές που αλλοιώνουν κάποτε το νόημα μιας φράσης. Όλοι όμως αυτοί οι υποθετικοί ή πραγματικοί τραυματισμοί της δεν αλλάζουν τη γενική μας εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με έργο κορυφαίο, όπου η επική τεχνική έχει φτάσει πιά στο ακραίο της σημείο.

Δ. Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Απρίλιος 1971

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία