• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ (ΚΡΗΤΙΚΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΗΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ) Η λαογραφική και ηθογραφική απεικόνιση, πάνω στα ήθη και τα έθιμα μιας περιοχής, δεν μπορεί φυσικά ν.. Product #: 390.389.00003 Regular price: 33.50€ 33.50€ 1

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ (ΚΡΗΤΙΚΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΗΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ)

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.389.00003
Συγγραφέας: Θωμαδάκης Βασίλειος
Χρονολογία: 1973
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 256
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Αφών Γιοβάννη, Σμολένσκη 12, Αθήναι.
Εικονογράφηση: Εικόνογράφηση εντός κειμένου με βινιέτες και σχέδια.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το αντίτυπο φέρει την υπογραφή του συγγραφέως με το προσωπικό του σφραγιδάκι στη σελίδα ελέγχου αντιτύπων (σελ. 6).
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο ετιμήθη με Βραβείον της Ακαδημίας Αθηνών το έτος 1974.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 33.50€

- +

Η λαογραφική και ηθογραφική απεικόνιση, πάνω στα ήθη και τα έθιμα μιας περιοχής, δεν μπορεί φυσικά να αφορά μόνο στο ιδιαίτερο, το αυθόρμητο και πηγαίο γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής, αλλά συνδέεται στενά και με την όλη κοινωνική αντίληψη και παράδοση του πληθυσμού της περιοχής, για τα οποία η γλώσσα είναι το αναγκαίο μέσο για την έκφραση και γενικά για κάθε εκδήλωση, στην όλη καθημερινή διαβίωση. Η ανά χείρας έκδοσή μας, με τα αυτοτελή λαογραφικά και ηθογραφικά διηγήματα, είναι η τρίτη της σειράς από παρόμοια κείμενα που έχομεν ήδη εμφανίσει και δι' αυτής προσδοκόμεν ότι μπορεί να προσθέτωμε κάτι στη γενικότερη προσπάθεια της Κρητικής, και γενικά της Ελληνικής Λαογραφίας - Ηθογραφίας.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία