• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΟΙ ΕΥΘΥΝΟΙ Θα αρχίσουμε με την επεξήγηση του τίτλου του μικρού αυτού βιβλίου. Στα αρχαία χρόνια οι Εύθυνοι ήταν.. Product #: 301.00011 Regular price: 27.50€ 27.50€ 2

ΟΙ ΕΥΘΥΝΟΙ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 301.00011
Συγγραφέας: Δράκος Γεώργιος
Χρονολογία: 1978
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 98
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Κ. Μιχάλας Α.Ε.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το αντίτυπο φέρει αφιέρωση δωρητή και σφραγίδα βιβλιοθήκης με αύξοντα αριθμό καταχώρησης βιβλίου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 27.50€

- +

Θα αρχίσουμε με την επεξήγηση του τίτλου του μικρού αυτού βιβλίου. Στα αρχαία χρόνια οι Εύθυνοι ήταν άρχοντες προς τους οποίους ελογοδοτούσαν, πριν παραδώσουν την αρχή, όλοι όσοι διεχειρίζοντο δημόσια χρήματα. Ήταν δέκα, και είχαν δύο παρέδρους ο κάθε ένας. Εξελέγοντο με κλήρο. Οι Εύθυνοι έστεκαν μπροστά στα αγάλματα των Επωνύμων στις ανάπαυλες της Αγοράς και άκουγαν τις καταγγελίες των πολιτών εναντίον όσων διεχειρίζοντο δημόσια χρήματα. Κατά το Αττικό δίκαιο όλοι οι στρατηγοί, πρέσβεις, άρχοντες και οι πρόεδροί των, οι διαιτητές, οι ιερείς και οι δημόσιοι γραμματείς, οι επιμελητές των δημοσίων οικοδομών, οι τριήραρχοι και αυτοί ακόμη οι βουλευτές της Βουλής των πεντακοσίων και οι εκ του Αρείου Πάγου, ήταν υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν για όλη τους τη διαγωγή και για την διαχείριση των ανατεθέντων σ' αυτούς καθηκόντων. Έτσι οι διάφοροι αξιωματούχοι αποδίδοντες την λογοδοσία τους στους Εύθυνους εγίνονταν Υπ-Εύθυνοι.

(Από την έκδοση του βιβλίου)

Image
© 2023 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία