• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γκοβόστης CREDO Το «Credo» είναι ένα «παράξενο» βιβλίο γραμμένο από τον μικρασιάτη δικηγόρο και πολιτικό Ιωάννη Μελά.. Product #: 040.00018 Regular price: 35.00€ 35.00€ 1

CREDO

Εκδοτικός Οίκος: Γκοβόστης
Κωδικός προϊόντος: 040.00018
Συγγραφέας: Μελάς Π. Ιωάννης
Χρονολογία: 1934
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 160
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπώθηκε τον Νοέμβριο του 1934 σε 500 αριθμημένα αντίτυπα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Σφραγιδάκι με τον Αριθμό «326».
Παρατηρήσεις: Αριθμημένο αντίτυπο 326/500.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 35.00€

- +

Το «Credo» είναι ένα «παράξενο» βιβλίο γραμμένο από τον μικρασιάτη δικηγόρο και πολιτικό Ιωάννη Μελά. Μοιάζει με φιλοσοφικό δοκίμιο που εκτείνεται κυρίως πάνω στον τομέα της πολιτικής και του ανθρώπου ως πολιτικού όντος. Πραγματεύεται ζητήματα αισθητικής, ιδεολογιών, πίστεως, κατεστημένων πεποιθήσεων, ηθικής και όχι μόνο, που κρίνονται και ελέγχονται από το οξυδερκές πνεύμα του συγγραφέα.

Αποσπάσματα από το έργο:

[...] Η σοφιστική έχει βαθειές ρίζες, στην ιστορία των ανθρώπων. Με το να' ναι μεθοδολογία, λύνει όλα τα προβλήματα σ' όλους τους αιώνες, σαρώνει τις απορίες, καταρακώνει τους ενδοιασμούς και το πιο σπουδαίο, με το να' ναι ο δημιουργός και συντηρητής του εφήμερου, καταλήγει να' ναι από τους πιο ισχυρούς συντελεστές της Ιστορίας. Ο σοφιστής πάσχει από ένα είδος ανώτερου ναρκισισμού. Πιστεύει στην πανσοφία του, που τη συμπληρώνει η μέθοδός του.

Κάθε εποχή χρειάστηκε τη δική της Βίβλο». Σοφιστεία ήτο ο βασικός μύθος των κοσμογονιών, σοφιστεία είναι οι κοσμοθεωρίες που κοιμίζουν την απαλά απατημένη ανθρωπότητα. Ο Εβραίος της ερήμου πορευότανε 40 συνεχείς χρόνους, αφού δεν του' χε αφίσει άλυτη απορία ο μεγάλος οδηγητής. Ένα σκυλί των ταγμάτων εφόδου είναι σε θέση να διακρίνει άρτια τον Άριο από τον μιγάδα κι' ένα μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας είναι πεισμένο τόσο για την πανσοφία του, ώστε το να θελήσεις να τον πείσεις για το αντίθετο θάναι το ίδιο, σα να προσδοκήσεις καρπό από δέντρο φυτευμένο ανάποδα.

[...] O Ιουλιανός έπεσε στη μάχη του Σαπώρ κι ο Δημοσθένης φεύγοντας από τον Αρχία, τερμάτισε τραβηγμένος στα ενδότερα του ναού, στο εν Καλαυρία ιερόν, τον μοναδικό του βίο, για να μας αφήσει φοβερές υποθήκες, θέλοντας να προλάβει την ανάμιξη μας στα κοινά. Μα εμείς τώρα ξέρουμε πως αν ζωντάνευε ο μεγαλύτερος εχθρός του Φίλιππου, θα αναθεωρούσε τις υποδείξεις της παραφοράς.

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία