• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ύψιλον / Βιβλία Ο ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ | ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΡΧΟΥ ΤΟΥΙΑΒΙΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΙΑΒΕΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Μια καταπληκτική μαρτυρία ενός «άγριου» φύλαρχου από το νησί Τιαβέα του Ειρηνικού. Ένας «απολίτιστος.. Product #: 921.00020 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

Ο ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ | ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΡΧΟΥ ΤΟΥΙΑΒΙΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΙΑΒΕΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Ύψιλον / Βιβλία
Κωδικός προϊόντος: 921.00020
Συγγραφέας: Scheurmann Erich
Μεταφραστής: Λιάπτση Κατερίνα - Δασκαλόπουλος Δημοσθένης
Χρονολογία: 1988
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 128
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Λιθογραφείο Ζαχαρόπουλου - Σιταρά.
Εικονογράφηση: Μακέτα εξωφύλλου: Δημήτρης Καλοκύρης. Κείμενο πλήρες εικονογραφημένο από την Maxime van Eerd - Schenk. Στοιχειοθεσία: Χαράς Τσακμάκη στο τυπογραφείο Αρχέτυπο ΟΕ.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Πρόκειται για το δέκατο όγδοο βιβλίο στη σειρά «Αερόστατο» των εκδόσεων Ύψιλον / βιβλία.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

Μια καταπληκτική μαρτυρία ενός «άγριου» φύλαρχου από το νησί Τιαβέα του Ειρηνικού. Ένας «απολίτιστος», ο φύλαρχος Τουιάβιι, ήρθε στην Ευρώπη στις αρχές του αιώνα μας και κατέγραψε όσα είδε να συμβαίνουν, με σκοπό να τα πει στους υπηκόους του. Ήθελε, μ'αυτό τον τρόπο, να δείξει πόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αποβεί σε βάρος της ουσιαστικής υπόστασης του ανθρώπου πάνω στη γη, όσο αυτός, ο άνθρωπος , απομακρύνεται από τις «πρωτόγονες» καταβολές του, να και να προειδοποιήσει τους ιθαγενείς ότι ο λευκός αποικιοκράτης μπορεί να παρουσιάζεται σαν διαφωτιστής, ενώ στην πραγματικότητα είναι διαφθορέας των τελευταίων κατάλοιπων αθώας και γνήσιας ζωής. Τα λόγια του φύλαρχου μετέφερε και τύπωσε στην Ευρώπη ο Έριχ Σόερμαν, που είχε πάει εκεί σαν ιεραπόστολος. 

(Από το εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία