• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ίκαρος ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Πικρή αλλά και τιμημένη η ιστορία του κειμένου που ακολουθεί, δείχνει ότι πρόκειται για ένα από τα σ.. Product #: 921.00034 Regular price: 8.50€ 8.50€ 1

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ίκαρος
Κωδικός προϊόντος: 921.00034
Συγγραφέας: Μαγκάκης Γεώργιος - Αλέξανδρος
Χρονολογία: 1974
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 62
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Παναγιώτης Γράββαλος.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Φέρει σημείωση στη δεύτερη σελίδα «Sunt lacrimae rerum humanarum» και υπογραφή.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 8.50€

- +

Πικρή αλλά και τιμημένη η ιστορία του κειμένου που ακολουθεί, δείχνει ότι πρόκειται για ένα από τα σπάνια εκείνα ντοκουμέντα που, όταν λείψουν οι συγκεκριμένες και τραγικές περιστάσεις που τα ενέπνευσαν, όχι μόνο δε χάνουν τη σημασία τους, αλλά σημαδεύονται κιόλας με την ανεξίτηλη σφραγίδα της ιστορικής διδαχής μέσα από μια συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία. Οι σελίδες αυτές γράφτηκαν από τον Γεώργιο - Αλέξανδρο Μαγκάκη στις Φυλακές του Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 1971. Το κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, στο Atlantic Monthly Review και ύστερα στους Times του Λονδίνου. Εφημερίδες και περιοδικά στη Γερμανία, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, στην Ιαπωνία το δημοσίευσαν με τον χαρακτηρισμό: «Ένα μεγάλο ντοκουμέντο της εποχής μας».

(Από τον πρόλογο του εκδότη)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία