• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ελληνοευρωπαϊκή Κίνηση Νέων ΔΗΜΟΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ Την περασμένη άνοιξη ύστερα από το συστηματικό διωγμό που έκανε στο δημοτικισμό η Πολιτεία, η Φοιτητ.. Product #: 489.00003 Regular price: 17.00€ 17.00€ 1

ΔΗΜΟΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κωδικός προϊόντος: 489.00003
Συγγραφέας: Δελμούζος Π. Αλέξανδρος
Χρονολογία: 1971
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 144
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο «Προμηθεύς», Καλλιδρομίου 14, Αθήνα. Υπεύθυνος τυπογραφείου: Ιωάννης Ζόμπολας.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Στο βιβλίο διατηρήθηκε η ορθογραφία του συγγραφέα. Επιπλέον, το βιβλίο φέρει λίγες αχνές απαλείψιμες υπογραμμίσεις με μολύβι. Κατά τα λοιπά το βιβλίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 17.00€

- +

Την περασμένη άνοιξη ύστερα από το συστηματικό διωγμό που έκανε στο δημοτικισμό η Πολιτεία, η Φοιτητική Συντροφιά οργάνωσε μια σειρά από δημόσιες ομιλίες με το θέμα «Δημοτικισμός και Παιδεία». Οι ομιλίες άρχισαν με μια σειρά δική μου. Ήταν να κάμω πέντε, μα όταν τελείωσα την τρίτη, το Α΄ σώμα στρατού μ' εμπόδισε να εξακολουθήσω. Δικαιολογία ότι ο κ. Δελμούζος «υπερέβη τα εσκαμμένα και είπε φράσεις επιληψίμους καθώς π.χ. θανατηφόρος πνοή κ.α.». Είναι το μέρος που μιλώ για την επίδραση της φιλοσοφικής σχολής στην ελληνική παιδεία. Ο δημοτικισμός έπρεπε με κάθε μέσο να βουβαθή.

Τις ομιλίες μου, και όσες έγιναν και όσες εμποδίστηκαν, τις δημοσιεύω σήμερα σε βιβλίο. Το λόγο που μ' έσπρωξε σ' αυτό, θα τον καταλάβη ο ανανγώστης, άμα διαβάση το βιβλίο ως το τέλος. Και τότε αντικρύζοντας αντί ρούβλια την πηγή απ' όπου πηγάζει η πίστη του δημοτικισμού, θα καταλάβη ακόμα πόσο μάταιη και πρόσκαιρη είναι κάθε προσπάθεια εναντίον του, και θα νοιώση ο ίδιος και τη δική του ευθύνη.

(Από τον πρόλογο του Αλέξανδρου Δελμούζου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία