• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μορφωτικο Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Η Εγκυκλοπαίδεια αυτή απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές και μελετητές της αρχαίας ελληνικής μουσικής... Product #: 780.00021 Regular price: 22.50€ 22.50€ 1

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κωδικός προϊόντος: 780.00021
Συγγραφέας: Μιχαηλίδης Σόλωνας
Χρονολογία: 1982
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 366
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπώθηκε στου Χρήστου Μανουσαρίδη τον Μάρτιο του 1982 με τη γενική επίβλεψη του Εμμ. Χ. Κάσδαγλη και τυπογραφική επιμέλεια του Κ. Γ. Κασίνη.
Εικονογράφηση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εντός κειμένου κι εκτός κειμένου. Μουσικά παραδείγματα σχεδιασμένα από τον Α. Κοντογεωργίου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Σύμφωνα με τον κανονισμό του των Εκδόσεων του ΜΙΕΤ, το κείμενο το διάβασε ο συνεργάτης μας Π. Πρεβελάκης.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.50€

- +

Η Εγκυκλοπαίδεια αυτή απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές και μελετητές της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Ελπίζεται όμως πως θα 'ναι ένα χρήσιμο βιβλίο αναφοράς και για εκείνους που συμπτωματικά μπορεί να ενδιαφερθούν για κάτι σχετικό με το θέμα. Η Εγκυκλοπαίδεια αντλεί το υλικό της σχεδόν αποκλειστικά από αρχαίες ελληνικές πηγές και αγκαλιάζει την προκλασική, την κλασική και την ελληνιστική περίοδο ως τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Εδώ, σε σύντομη έκταση, ο ερευνητής θα βρει άρθρα για ποιητές και μουσικούς, για μουσικά όργανα, για θεωρητικούς της μουσικής και για τεχνικούς θεωρητικούς όρους. Και όχι μόνο αυτό· θα βρει τα επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν σε μουσικές εκφράσεις λυρικών ποιητών, μαζί με πολλές άγνωστες πληροφορίες (τι γνωρίζουμε για τον κιθαρωδό Αμοιβέα; τι σημαίνουν οι λέξεις βαλλισμός, γίγγρας και ορσίτης;) Λίγοι θα' ναι εκείνοι που δε θα βρουν στη διερεύνηση της εγκυκλοπαιδείας αυτής μια γοητευτική και ανταμειπτική απασχόληση.

(Από τον πρόλογο του R. P. Winnington-Ingram)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία