• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρουσία ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑ Τα Ακριτικά ηρωϊκά τραγούδια του έθνους μας, που γαλούχησαν θα λέγαμε, μαζί με τα άλλα πνευματικά δη.. Product #: 780.00001 Regular price: 23.00€ 23.00€ 2

ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑ

Εκδοτικός Οίκος: Παρουσία
Κωδικός προϊόντος: 780.00001
Συγγραφέας: Μάρκος Γ. Κωνσταντίνος
Χρονολογία: 1999
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 374
Βιβλιοδεσία: Μαλακό πλαστικοποιημένο εξώφυλλο με αυτιά
Εικονογράφηση: Εκτός από τη καταγραφή των τραγουδιών σε βυζαντινή (παρασημαντική) και ευρωπαϊκή σημειογραφία, περιλαμβάνονται εικόνες και σχέδια εντός και εκτός κειμένου
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 23.00€

- +

Τα Ακριτικά ηρωϊκά τραγούδια του έθνους μας, που γαλούχησαν θα λέγαμε, μαζί με τα άλλα πνευματικά δημιουργήματά του τον απλό λαό κατά την μακραίωνα δουλεία, φιλοδοξεί η παρούσα συλλογή, να αναστηλώσει με την ελπίδα ότι οι μουσικοί μας δάσκαλοι και κυρίως οι λαϊκοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές θα το ξαναζωντανέψουν και θα φέρουν, όσα ξεχάστηκαν, πάλι στα χείλη του λαού μας [...].

Η εκκλησιαστική μας μουσική και η δημοτική μας μουσική παράδοση, εκτός των άλλων είναι και κοινά πολιτιστικά αγαθά και δεν μπορεί να αποτελέσουν ιδιοκτησία, πολύ δε περισσότερο μέσον πλουτισμού κανενός. Η προσπάθεια για απόκρυψη και ιδιοποίηση της μουσικής μας παραδόσεως δεν διαφέρει από την εμπορία ιερών πραγμάτων και την πατριδοκαπηλία.

(Από τον πρόλογο του Κωνσταντίνου Μάρκου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία