• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκδόσεις Gutenberg ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ Θα ήταν τουλάχιστον αφελές στις μέρες μας να ταυτίσουμε την πολιτική με την ηθική, μια και συχνά στο.. Product #: 320.00009 Regular price: 12.00€ 12.00€ 1

ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Gutenberg
Κωδικός προϊόντος: 320.00009
Συγγραφέας: Καργάκος Ι. Σαράντος
Χρονολογία: 1983
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 46
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Γραφικές Τέχνες «Gutenberg», Διδότου 55-57, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Απόστολος Κώττας. Ιδέα εξωφύλλου: Διακοσμητικό θέμα της «Φάσεως του Τσαγγλιού» από το βιβλίο Νεολιθική Ελλάς του Δ. Ρ. Θεοχάρη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Μηχανική σφραγίδα του Σ. Καργάκου με μπλε μελάνι στην έκτη σελίδα και σφραγίδα του οίκου Gutenberg ομοίως.
Παρατηρήσεις: Σε ολόκληρο σχεδόν το βιβλίο υπάρχει λεπτή υπογράμμιση με στυλό από βιβλιοφάγο αναγνώστη, που σε κάθε περίπτωση δεν παρακωλύει την άνετη ανάγνωση του βιβλίου. Εξαιρετική κατάσταση κατά τα άλλα.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 12.00€

- +

Θα ήταν τουλάχιστον αφελές στις μέρες μας να ταυτίσουμε την πολιτική με την ηθική, μια και συχνά στο παρελθόν η επιβολή μιας ηθικής αρχής πάνω σε θέματα πολιτικής εξέθρεψε τις πιο μεγάλες ανηθικότητες. Κι εξάλλου στην πολιτική -όσο κι αν αυτό δε μας περιποιεί τιμή- προσδιορίζει περισσότερο ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλλι παρά η Ηθική» του Σπινόζα. Από την άλλη όμως το ν' απομακρύνουμε κάθε έννοια ηθικής από την πολιτική ισοδυναμεί με το θάνατο πρώτα-πρώτα της ίδιας της πολιτικής. Γιατί σε τελευταία ανάλυση η πολιτική είναι, ή μάλλον πρέπει να είναι, μια ηθική ενέργεια.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία