• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Είναι αναμφισβήτητο ότι η περιοχή, με την ιδιότυπη γεωφυσική απομόνωση, την κλειστή οικονομία, το ιδ.. Product #: 390.381.00003 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κωδικός προϊόντος: 390.381.00003
Συγγραφέας: Αικατερινίδης Γεώργιος
Χρονολογία: 1993
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 22
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου με φωτογραφικό υλικό εποχής, εικόνες, σκαριφήματα, παρτιτούρες σε βυζαντινή (παρασημαντική) και ευρωπαϊκή γραφή με παραδοσιακά τραγούδια.και ένα σκαρίφημα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Ανάτυπο από τα Πρακτικά του Διεθνούς Συμποσίου «Πολιτιστική κληρονομιά και αρχιτεκτονική παράδοση στη Χαλκιδική και το Άγιο Όρος».
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

Είναι αναμφισβήτητο ότι η περιοχή, με την ιδιότυπη γεωφυσική απομόνωση, την κλειστή οικονομία, το ιδιαίτερο κοινοτικό καθεστώς κατά την τουρκοκρατία και τη γειτνίασή της με το Άγιον Όρος, παρά τις ιστορικές περιπέτειές της, απετέλεσε ασφαλή θύλακα πολιτιστικών στοιχείων, των οποίων η περαιτέρω διαφύλαξη συνιστά αυτονόητο καθήκον. Το τωρινό Συμπόσιο, μαζί με τις εργασίες που έχουν ήδη δημοσιευθεί, είναι αποφασιστικό για τη μελέτη ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού τομέα, όπως είναι η αρχιτεκτονική στις πολύμορφες και πολυποίκιλες εκφράσεις της. Ευχής έργον θα ήταν, ανάλογες αναζητήσεις, διερευνήσεις και μελέτης να ακολουθήσουν και για άλλες πολιτιστικές μορφές. Ο παραδοσιακός πολιτισμός μας δεν θα παύσει ποτέ να συνιστά σημαντικό και αντιπροσωπευτικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.

(Από τον επίλογο του συγγραφέα)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία