• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Τούτο το βιβλίο ιστορήθη από τον Κώστα Μπαλαφούτη από του Σχοινόλακα Πυλίας. Τον βοήθησε ο πατέρας τ.. Product #: 390.398.00017 Regular price: 32.50€ 32.50€ 1

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.398.00017
Συγγραφέας: Μπαλαφούτης Γ. Κωνσταντίνος
Χρονολογία: 1992
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 256
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκδοτική Καλαμάτας, Φαρών 147, Καλαμάτα.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση με φωτογραφικό υλικό εποχής και σκίτσα εντός και εκτός κειμένου. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Ηλίας Μακρής.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σαν Κυριακάτικα δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες και υλοποιήθηκε σταδιακά.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 32.50€

- +

Τούτο το βιβλίο ιστορήθη από τον Κώστα Μπαλαφούτη από του Σχοινόλακα Πυλίας. Τον βοήθησε ο πατέρας του Γεώργιος και οι γέροντες του χωριού του και πολλοί φίλοι από πολλά μέρη της Ελλάδας. Γίνηκε με το παλιό σύστημα και γλωσσάρι που λέγανε οι μαστόροι στα διάφορα μέρη που εργαζόντανε και ανάλογα με την καταγωγή τους. Άλλοι από την την Ανατολή, άλλοι από την Ελλάδα και άλλοι από τη Δύση, πλήν όμως όλοι δούλεψαν στην Ελλάδα. Σήμερα είναι καταφρονεμένα επειδή οι τωρινοί άνθρωποι χάσανε τη γεύση της απλής τέχνης. Συνδράμανε δε σε αυτή την ιδιότροπη φαντασία με τη γνώση και με το έργο τους πολλοί φίλοι που του έδωσαν κουράγιο να συνεχίσει γιατί το βιβλίο αυτό θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και φιλοδοξία του είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της Λαογραφίας του τόπου του. Τα σκίτσα τα ζωγράφισε μόνος του γιατί ήθελε να δώσει το πνεύμα που είχε η δουλειά που γινότανε από τον ίδιο τον τεχνίτη. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι δικές του και λίγες από ημερολόγια και κανα βιβλίο.

(Πρόλογος όπως θα τον έγραφε ο Φώτης Κόντογλου)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία