• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Aρχαίος Εκδοτικός Οίκος Δημητρίου Δημητράκου Α.Ε. ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ Η μεταφράστρια του έργου, κ. Λίζα Κοντογιάννη, σημειώνει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του βιβλίου (Κ.. Product #: 390.398.00005 Regular price: 22.00€ 22.00€ 2

ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

Κωδικός προϊόντος: 390.398.00005
Συγγραφέας: Lagerlöf Selma
Μεταφραστής: Κοντογιάννη Δ. Λίζα
Χρονολογία: 1930
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 80
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκδοτικός Οίκος Δ. Δημητράκου Α.Ε.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το αντίτυπο φέρει σφραγίδα γνησιότητος του κ. Δ. Κοντογιάννη.
Παρατηρήσεις: Οι τόμοι της βιβλιοθήκης Δημητράκου εκτυπούνται επί χάρτου εκλεκτής ποιότητος και είναι βιβλιοδετημένοι στερεά με λεπτόν χαρτόνι (Μέγεθος εκάστου τόμου 12 Χ 17 εκατοστά).
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.00€

- +

Η μεταφράστρια του έργου, κ. Λίζα Κοντογιάννη, σημειώνει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του βιβλίου (Κιλκίς, Μάρτης 1922) ότι, «επειδή στη γλώσσα μας δεν υπάρχει μετάφραση κανενός έργου της Λάγερλεφ, νόμισα πως προσφέρω κάτι στο κοινό μεταφράζοντας τους «Θρύλους της για το Χριστό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφράσεις κειμένων της Λίζας Κοντογιάννη από το βιβλίο «Θρύλοι για το Χριστό», συμπεριλήφθηκαν στο Αναγνωστικό της ΣΤ΄ Δημοτικού του ΟΕΔΒ (1969), καθώς και στο Αναγνωστικό Δ΄ Δημοτικού του ΟΕΔΒ (1977), φέρνοντας σε επαφή για πρώτη φορά τους Έλληνες μαθητές με την εξαιρετική περιγραφική δύναμη και τον ιδιαίτερο λυρισμό του λαμπρότερου πνευματικού αστεριού στο γυναικείο φιλολογικό κόσμο, της Σέλμας Λάγκερλεφ, που είναι η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο νόμπελ λογοτεχνίας το 1909 για το διάσημο παραμύθι της «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον».

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία