• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Aστήρ, Αλ. & Ε. Παπαδημητρίου ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΑ (2 ΤΟΜΟΙ) Οι μελέτες του Βαγγέλη Σκουβαρά βρίσκονται και για έναν ακόμη λόγο κοντά στην ελληνική παράδοση. Παρ.. Product #: 390.383.00002 Regular price: 33.50€ 33.50€ 1

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΑ (2 ΤΟΜΟΙ)

Εκδοτικός Οίκος: Aστήρ, Αλ. & Ε. Παπαδημητρίου
Κωδικός προϊόντος: 390.383.00002
Συγγραφέας: Σκουβαράς Βαγγέλης
Χρονολογία: 1981
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 246+286
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική σκληρόδετη βιβλιοδεσία.
Τυπογραφείο: Οι τόμοι στοιχειοθετήθηκαν, τυπώθηκαν και βιβλιοδετήθηκαν στο εργοστάσιο γραφικών τεχνών του εκδοτικού οίκου «Αστήρ».
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο, σχέδια, ζουγραφιές και πλουμίδια από το χέρι του συγγραφέα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Πρόλογος του Καθηγητή Ν. Ι. Πανταζοπούλου.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 33.50€

- +

Οι μελέτες του Βαγγέλη Σκουβαρά βρίσκονται και για έναν ακόμη λόγο κοντά στην ελληνική παράδοση. Παραδειγματίζουν και προβληματίζουν. Τα πρότυπα είναι ζωντανά και τα προβλήματα νευραλγικά. Με τις μελέτες αυτές αναλύονται και ερμηνεύονται σημαντικές δομές της πολιτικοκοινωνικής ζωής του Πηλίου στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αποκαλύπτεται με αυτές ότι, παρά τις πολύμορφες εσωτερικές αντιθέσεις ανάμεσα στους συντηρητικούς προεστούς και στα προοδευτικά λαϊκά στοιχεία, η αυτονομία και η αυτοτέλεια των κοινοτήτων κατόρθωσε με τη βοήθεια των γηγενών αρματολών και των προοδευτικών στοιχείων του κλήρου να διατηρηθεί και να συμβάλει γενικότερα στην αναγέννηση της νεοελληνικής πολιτιστικής πραγματικότητας. Ζωντανές εκδηλώσεις της είναι τα σχολεία και οι βιβλιοθήκες της Ζαγοράς και των Μηλεών.

Με τις σκέψεις μου αυτές επιθυμώ να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία της προσφοράς του καθηγητή Σκουβαρά στην έρευνα της Ιστορίας του Πηλίου.

Πήλιο, Μούρεσι, Απρίλιος 1981,

Ν. Ι. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία