• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΗΣ Η πληγή της ανορθογραφίας, παρά την διδασκαλίαν της γραμματικής εις τα σχολεία, επεκταθείσα εσχάτως .. Product #: 489.00002 Regular price: 22.50€ 22.50€ 1

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 489.00002
Συγγραφέας: Πεπές Χρίστος
Χρονολογία: 1968
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 136
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Πλήθος πινάκων με διάφορους ορθογραφικούς τύπους.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το βιβλίο φέρει ιδιοχείρως την υπογραφήν του συγγραφέως με μπλε στυλό.
Παρατηρήσεις: Οδηγός πολυτιμότατος εξασφαλίζει πλήρως και αποτελεσματικώς την ταχείαν και τελείαν εκμάθησιν της ορθογραφίας της Ελληνικής Γλώσσης, δια πάντας εν γένει τους γράφοντας την Ελληνικήν Γλώσσαν. Το βιβλίο συστήνεται από τον Διευθυντή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Χ. ΜΟΥΣΤΡΗ εντολή Υπουργού, καθ' ότι «η ωφέλεια της μαθητιώσης νεολαίας εκ της χρήσεως του εν λόγω βιβλίου θα είναι μεγίστη».
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.50€

- +

Η πληγή της ανορθογραφίας, παρά την διδασκαλίαν της γραμματικής εις τα σχολεία, επεκταθείσα εσχάτως και λόγω της υφιστάμενης διγλωσσίας (Δημοτικής - Καθαρευούσης) επιδεινοθείσα περιήλθεν εις τοιαύτην ακαταστασίαν και σύγχυσιν, ώστε πολλοί επιστήμονες έλαβον την απόφασιν να εισηγηθούν διαφόρους τολμηράς μεταρρυθμίσεις και να κηρύξουν πόλεμον κατά της (ιστορικής) ορθογραφίας. Αι εισηγήσεις όμως αύται, ως αντεπιστημονικαί, παρέμειναν ατελεσφόρητοι, άλλωστε σύγχυσιν μάλλον παρά βελτίωσιν προεκάλεσαν.

Μόνος δε και ορθός τρόπος θεραπείας του κακού παραμένει η μετά προσοχής, αγάπης και ενδιαφέροντος εκμάθησις της ορθογραφίας, η οποία άλλωστε αποτελεί ένα εκ των βασικών γνωρισμάτων της αληθούς μορφώσεως.

(Από τον πρόλογο του περίφημου βιβλίου του Ευβοέα καθηγητή φιλολογίας και γυμνασιάρχη Χρ. Πεπέ)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία