• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παρασκήνιο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΛΕΙΤΟΡΟΛΕΥΚΑΣΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ - ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ - ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ) Η γέννηση, ο γάμος και ο θάνατος θεωρήθηκαν από πάντα μεγάλοι σταθμοί του ατομικού, οικογενειακού κα.. Product #: 780.00018 Regular price: 18.50€ 18.50€ 1

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΛΕΙΤΟΡΟΛΕΥΚΑΣΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ - ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ - ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ)

Εκδοτικός Οίκος: Παρασκήνιο
Κωδικός προϊόντος: 780.00018
Συγγραφέας: Καρασούτας Θεόδωρος
Χρονολογία: 2003
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 312
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Εικονογράφηση: Περιλαμβάνονται γενικός χάρτης της Πελοποννήσου και αναλυτικός χάρτης της περιοχής της Κλειτορολευκασίας.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 18.50€

- +

Η γέννηση, ο γάμος και ο θάνατος θεωρήθηκαν από πάντα μεγάλοι σταθμοί του ατομικού, οικογενειακού και κοινωνικού βίου. Ο λαός μας μέσα από τα χριστιανικά βιώματά του και στις ιστορικές του περιπέτειες είδε με το δικό του τρόπο τη ζωή και το θάνατο, γι’ αυτό και τραγούδησε όλες τις στιγμές της ζωής του ανθρώπου «ελληνικά». Έτσι συνόδεψε με τους απαλότερους και τρυφερότερους τόνους τα πρώτα δειλά βήματα του παιδιού στο δρόμο που ανοιγόταν μπροστά του· τραγούδησε με πάθος τους καημούς της αγάπης του νέου στον αγώνα του να κατανοήσει, μεσ’ απ’ αυτή, τη ζωή και να την κατακτήσει με τη δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών· θρήνησε με σπαραγμό ψυχής την έξοδο απ’ τη ζωή αγαπημένων προσώπων. Στο μικρό αυτό πόνημα προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τα τραγούδια του τόπου μας που αναφέρονται στους τρεις μεγάλους σταθμούς της ζωής (γέννηση - γάμος - θάνατος): τα παιδικά τραγούδια, τα τραγούδια της αγάπης και τα μοιρολόγια. Σκοπός μας να φέρουμε στην επιφάνεια τη ζωή του λαού μας· ζωή που αυτά τα τραγούδια φωτογραφίζουν· ζωή που λίγο - λίγο χάνεται.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία