• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Όστρακα ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΣΟΥΦΙΣΜΟΣ Ο Σουφισμός είναι ένα πρόσωπο, μια μορφή έκφρασης του δημοτικού τραγουδιού σα μορφή της ζωής. Σε ανά.. Product #: 181.00007 Regular price: 11.50€ 11.50€ 1

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΣΟΥΦΙΣΜΟΣ

Εκδοτικός Οίκος: Όστρακα
Κωδικός προϊόντος: 181.00007
Συγγραφέας: Σκαρτσής Λ. Σωκράτης
Χρονολογία: 1979
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 24
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο «Φοίβος», «Γωνιά του Βιβλίου», Αγ. Νικολάου 32, Πάτρα.
Εικονογράφηση: Δύο κοσμήματα-σχέδια στην αρχή και το τέλος του βιβλίου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: «Η μελέτη των κειμένων της Γλώσσας προϋποθέτει τη μελέτη των Προτάσεων για το Δημοτικό Τραγούδι κι όλων των σχετικών δημοσιευμάτων της Υδρίας», συμβουλεύει ο συγγραφέας. Περιλαμβάνονται κείμενα μεταφρασμένα απ' τ' αγγλικά και τα γαλλικά. Έκδοση 200 αντιτύπων.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 11.50€

- +

Ο Σουφισμός είναι ένα πρόσωπο, μια μορφή έκφρασης του δημοτικού τραγουδιού σα μορφή της ζωής. Σε ανάγει αμέσως σ' αυτό το εκεί ή το εδώ: σ' αφήνει να δεις και να ακούσεις. Ο σουφισμός έχει το ιδιαίτερο του πολύ σοβαρού, του ολότελα ανέκφραστου σοβαρού, χωρίς χαρά, προσώπου. Η θέση αυτή του δίνει μια καλή προοπτική προς το δημοτικό τραγούδι, το αφήνει ολότελα ελεύθερο να κινηθεί και να λειτουργήσει στην σχέση του με την (ερωτική) σοβαρότητα της ζωής, να υπάρξει μ' ερωτική σοβαρότητα -και να φανούν οι πρωταρχικές του μορφές (και μαζί του σουφισμού). Γιατί ο σουφισμός είναι είναι ερωτικός - θρησκευτικός, γιατί είναι αραβικός, γιατί νιώθει οικείος προς τα ελληνικά (και προς το κάθε τι), γιατί κάνει διανόηση τη βίωση μόνο για να είναι εισαγωγικός στη ζωή, γιατί αποφασιστικά σπάει τις κατασκευές.

(Από τις σημειώσεις του συγγραφέα)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία