• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Όστρακα ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΧΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΡΥΟΥ Όλοι λίγο - πολύ ξέρουμε τα χάικου (ή χόκκου). Η συντομία τους, η μορφή τους, το ύφος τους είναι οπω.. Product #: 892.00010 Regular price: 13.00€ 13.00€ 1

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΧΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΡΥΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Όστρακα
Κωδικός προϊόντος: 892.00010
Συγγραφέας: Σκαρτσής Λ. Σωκράτης
Μεταφραστής: Σκαρτσής Λ. Σωκράτης
Χρονολογία: 1979
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 60
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο «Φοίβος», «Γωνιά του Βιβλίου», Αγ. Νικολάου 32, Πάτρα. Έκδοση 500 αντιτύπων.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Η μελέτη των κειμένων της Γλώσσας προϋποθέτει τη μελέτη των Προτάσεων για το Δημοτικό Τραγούδι κι όλων των σχετικών δημοσιευμάτων της «Υδρίας». Τα Χάικου και Σένρυου μεταφράστηκαν σχεδόν όλα απ' τ' αγγλικά και τα γαλλικά.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 13.00€

- +

Όλοι λίγο - πολύ ξέρουμε τα χάικου (ή χόκκου). Η συντομία τους, η μορφή τους, το ύφος τους είναι οπωσδήποτε κάτι αλλιώτικο και σίγουρα κάτι όμορφο. Η αναγνώριση της αξίας τους είναι παγκόσμια, μ' όλες τις διαφορές στην εκτίμησή τους. Ένας από τους λόγους γι' αυτό ίσως να είναι η μεγάλη τους ποιητική δύναμη έναντι της συντομίας τους. Μερικά από τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά του (εκτός απ' την τρίστιχη διάταξη των συλλαβών του, που κάποτε είναι πιο πολλές από δεκαεφτά) φαίνονται στο ότι έχει εποχιακό χαρακτήρα κι ότι περιέχει μια έντονα συναισθηματική λέξη, αυτήν που ακριβώς δίνει την αίσθηση του χώρου. Κάθε χάικου είναι μια ζωγραφιά, ζωγραφίζεται. Αλλά μαζί είναι και ποίηση, γλώσσα, έναρθρος, σαφέστατος λόγος, προορισμένος γι' άμεση αντίληψη. Είναι κάτι σα δική σου κουβέντα, παραδόξως ειπωμένη από κάποιο γιαπωνέζο, μια ανθρώπινη απλή κουβέντα, αφού ότι είναι βαθύτατο στην ουσία της γλώσσας σα γενετικό στοιχείο, η ζήτηση συντομίας, στο χάικου πραγματώνεται όχι με άνεση αλλά με φυσικότητα.

(Από το σημείωμα του συγγραφέα)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία