• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αχαϊκή Εταιρεία Πατρών ΤΟΥ 1821 Η ΑΠΑΡΧΗ (ΠΑΤΡΑ 1466) ΣΠΙΛΙΑΔΑ (ΠΑΤΡΑ 1820) - ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΩΣΤΑ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ελάχιστα πράγματα μας είναι γνωστά για τη ζωή του πρώτου μητροπολίτη των Πατρών της Τουρκοκρατίας· ε.. Product #: 816.00011 Regular price: 59.50€ 59.50€ 1

ΤΟΥ 1821 Η ΑΠΑΡΧΗ (ΠΑΤΡΑ 1466) ΣΠΙΛΙΑΔΑ (ΠΑΤΡΑ 1820) - ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΩΣΤΑ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Αχαϊκή Εταιρεία Πατρών
Κωδικός προϊόντος: 816.00011
Συγγραφέας: Τριανταφύλλου Ν. Κώστας
Χρονολογία: 1971
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 30
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Τυπογραφεία «Αχαϊκής Εταιρείας Πατρών».
Εικονογράφηση: Την καλλιτεχνική παρουσίαση των δύο εικόνων που κοσμούν το βιβλίο είχεν η συμπολίτισσα καλλιτέχνιδα κ. Μάγδα Κουνούσου - Ραυτοπούλου. Και οι δύο εικόνες είναι από βιβλία περιηγητών που πέρασαν απ' την Πάτρα τα τελευταία προεπαναστατικά χρόνια.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 59.50€

- +

Ελάχιστα πράγματα μας είναι γνωστά για τη ζωή του πρώτου μητροπολίτη των Πατρών της Τουρκοκρατίας· εδώ και όχι πολλά χρόνια δεν ξέρουμε ούτε το όνομά του. Είναι όμως ο πρώτος Ορθόδοξος ιεράρχης που κινείτε εναντίον των Τούρκων, επαναστατεί εναντίον τους και οι Τούρκοι τον σουβλίζουν εδώ στην Πάτρα στις 10 Αυγούστου 1466. Από την ημέρα αυτήν ο Ελληνοχριστιανισμός γίνεται πια πράξη και επακολουθεί μια νέα περίοδος στην ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που παίρνει στα χέρια της την άγια υπόθεση του λυτρωμού του Γένους και πρωτοστατεί. Και για τη ζωή του Πατρινού πατριώτη Κώστα Μιχαλόπουλου που δεν πρόλαβε το ξεσήκωμα, αλλά το ετοίμασε μεθοδικά και αθόρυβα, λίγα πράγματα ξέρουμε από μια παλιά μελέτη του Πατρινού επίσης Σπύρου Παππά, πατέρα του ηθοποιού Γ. Παππά. Ατυχώς άλλα στοιχεία δεν είναι στη διάθεσή μας σήμερα για να ολοκληρώσουμε τη μορφή των δυο μεγάλων αυτών ανδρών της Ελευθερίας του Γένους που ανέδειξεν η Πατρινή γη. Έτσι το έργο αυτό αναζητήθηκε στον κόσμο της Τέχνης και γράφτηκαν αυτά τα δύο χρονικά (ιστορικά διηγήματα), δοσμένα όμως πάνω σε εξακριβωμένες βάσεις και με πιστή προ παντός απόδοση του Πατρινού περιβάλλοντος κάθε μιας από τις δύο αυτές εποχές (1466, 1820).

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία