• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟ ΚΩΣΤΑ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Το επώνυμον σύστημα -ονοματοθεσία- των δημοσίων χώρων (πλατειών και οδών των πόλεων) ουχί ξηρώς η υπ.. Product #: 390.387.00004 Regular price: 38.50€ 38.50€ 1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟ ΚΩΣΤΑ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 390.387.00004
Συγγραφέας: Τριανταφύλλου Ν. Κώστας
Χρονολογία: 1954
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Συλλεκτικό
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 64
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο Θεοδώρου Α. Κούκουρα, Πάτραι.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Τα «Δημόσια ονόματα εν Πάτραις» εξετυπώθησαν εν Πάτραις τον Ιούνιο 1954 εις πεντακόσια αντίτυπα. Τιμή εκάστου αντιτύπου δραχμαί πέντε.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 38.50€

- +

Το επώνυμον σύστημα -ονοματοθεσία- των δημοσίων χώρων (πλατειών και οδών των πόλεων) ουχί ξηρώς η υπόδειξις αυτών δι' αριθμών ή άλλων γεωγραφικών αναφορών π.χ. 5η, Βορεία λεωφόρος, κλπ. αποτελεί πλέον -τώρα, ότε έχομεν και συγχρονισμένα πολεοδομικά σχέδια με ευθείας και διακρινομένας (επομένως εξατομικευομένας κατά ένα τρόπον) οδούς - αποτελεί πλέον ανάγκην εκάστης πόλεως, υπαγορευομένην ιδίως εκ του πολιτισμού και του ιστορικού της βίου (υπόμνησίς του και απόδοσις τιμής εις τα καθ' έκαστον πρόσωπα και γεγονότα, εκ των οποίων σύγκειται ούτος), βαίνει μάλιστα και εμπεδούται η ανάγκη αύτη κατά λόγον της ιστορικότητος της πόλεως και του λαού, ο οποίος την κατοικεί.

 (Από το Α' κεφάλαιο «Γενικόν Μέρος» του βιβλίου)

Σύμφωνα με σημείωση του συγγραφέα στον κολοφώνα του βιβλίου «Τα βιβλία του Κώστα Τριανταφύλλου πωλούνται εν Αθήναις στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκη και Κολλάρου και εις άπαντα των Πατρών».

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία