• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. EL GRECO Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ H δημοσίευση της μελέτης El Greco: O ζωγράφος και η εποχή του σφραγίζει μεταθανάτια και ολοκληρώνει .. Product #: 920.00012 Regular price: 15.00€ 15.00€ 6

EL GRECO Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ

Κωδικός προϊόντος: 920.00012
Συγγραφέας: Σπητέρης Π. Τώνης
Χρονολογία: 2000
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 270
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά
Τυπογραφείο: Εκτύπωση Γραφικές Τέχνες «Corfu».
Εικονογράφηση: Μακέτα εξωφύλλου: Δημήτρης Καλοκύρης. Πλούσιο εικονογραφικό παράρτημα 46 σελίδων με έργα του Θεοτοκόπουλου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 15.00€

- +

H δημοσίευση της μελέτης El Greco: O ζωγράφος και η εποχή του σφραγίζει μεταθανάτια και ολοκληρώνει το ιστορικό και κριτικό έργο του Tώνη Σπητέρη. Πολύπλευρο και πολύμορφο, το έργο του θεμελιώνει μια ατόφια πνευματική και επιστημονική οντότητα μέσα απ' την ακόρεστη αναζήτηση και τη συνεχή έρευνα της ιστορίας. H πρώτη και μόνη ώς σήμερα εμπεριστατωμένη κι ολοκληρωμένη ιστόρηση και ανάλυση της νεοελληνικής τέχνης είναι η ουσιαστική προσφορά του. Σαράντα χρόνια ασταμάτητης συλλογής, καταγραφής, αρχειοθέτησης και αναλυτικής καταχώρησης στοιχείων, πληροφοριών, ντοκουμέντων και έργων, επιτρέπει στον Tώνη Σπητέρη μια συγκεκριμένη και συγκριτική γνώση της ιστορίας και της τέχνης στον ευρύ ελληνικό χώρο. Αφήνοντας κατά μέρος τις φρούδες δεοντολογίες μιας αφηρημένης ελληνικότητας, μελετά συστηματικά την καλλιτεχνική και πολιτιστική ιστορία στον ελλαδικό χώρο απ' τα τελευταία χρόνια του Bυζαντίου μέχρι σήμερα.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία