• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιδιωτική έκδοση ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Η Ερατώ - Αικατερίνη Γ. Μέλλου αγαπά να μας ζωντανεύη εκείνο που οι αιώνες μας το έχουν απομακρύνει... Product #: 910.00043 Regular price: 21.50€ 21.50€ 1

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Εκδοτικός Οίκος: Ιδιωτική έκδοση
Κωδικός προϊόντος: 910.00043
Συγγραφέας: Μέλλου Ερατώ - Αικατερίνη
Χρονολογία: 1973
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 128
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική χαρτόδετη βιβλιοδεσία.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείο του «Ελληνισμού», Αγγελάκη 15, τηλέφωνο 70-246, Θεσσαλονίκη.
Εικονογράφηση: Η μακέτα του εξωφύλλου εφιλοτεχνήθη από τον ζωγράφο Γιάννη Παπαδόπουλο. Εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέως.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 21.50€

- +

Η Ερατώ - Αικατερίνη Γ. Μέλλου αγαπά να μας ζωντανεύη εκείνο που οι αιώνες μας το έχουν απομακρύνει. Με βαθειές έννοιες και παραστατικές εικόνες μας ξεναγεί νοερά στο Άγιον Όρος, στους ιερούς ναούς του και στα ερημητήρια των αναχωρητών, ασκητών και καλογήρων. Μας ξεναγεί ακόμα και στην Ουρανούπολη, τη «Θύρα» του Αγίου Όρους. Με ερευνητικό πνεύμα, γεμάτο ρωμαντισμό, ανατρέχει στην ιστορία του τόπου, στην αρχαία, τη βυζαντινή και τη σύγχρονη. Στα γεγονότα, που άφησαν ανεξάληπτα μεγαλεία και οφέλη. Στην ιστορία της Ουρανούπολης της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης που στο 1922 χτίστηκε στην τοποθεσία της αρχαίας, από πρόσφυγες του Μαρμαρά, μεγάλου νησιού της Προποντίδος. Αναφέρει επίσης ωρισμένα λαογραφικά των Μαρμαριωτών που τα συνεχίζουν στην καινούργια πατρίδα τους. Μια ολοκληρωμέη εργασία, που θα χρησιμεύση σαν πολύτιμος οδηγός στον κάθε περιηγητή, που ήθελε να γνωρίση την «Κιβωτό της Ορθοδοξίας» και το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον της.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2023 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία