• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗ ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (Α' ΕΚΔΟΣΗ) Μια επιλογή από μελετήματα και άρθρα, δημοσιευμένα σε εφημερίδες και περιοδικά, σε μια ξαναπλασμένη .. Product #: 040.00022 Regular price: 21.50€ 21.50€ 1

ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗ ΔΟΚΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (Α' ΕΚΔΟΣΗ)

Κωδικός προϊόντος: 040.00022
Συγγραφέας: Κυριαζής Παύλος
Χρονολογία: 1964
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 208
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Η στοιχειοθεσία έγινε στο Τυπογραφείο Δ. Παπαδοπούλου & Σίας, Γερανίου 13, με την επιμέλεια και καλλιτεχνική παρακολούθηση του Τάσου Ν. Πετρή, υπό την επιστασία του Θάνου Καμπύλη και η εκτύπωση στο τυπογραφείο «Victoria» Ευ. Ζιρτιλίδη, Επίκουρου 20, Αθήνα. Όλα τα αντίτυπα της «Περισυλλογής» εκτυπώθηκαν σε χαρτί πολυτελείας «σαμουα-ματ» της «Αθηναϊκής Χαρτοποιΐας».
Εικονογράφηση: Φιλοτέχνηση εξωφύλλου: Ασπασία Ε. Παπακώστα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Το βιβλίο φέρει ιδιόχειρη υπογραφή του συγγραφέα «με ειλικρινή αισθήματα αγάπης...»
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 21.50€

- +

Μια επιλογή από μελετήματα και άρθρα, δημοσιευμένα σε εφημερίδες και περιοδικά, σε μια ξαναπλασμένη απόδοση, αποτελούν τις σελίδες του βιβλίου αυτού. Εκτός από εκείνα που έχουν ιστορικό χαρακτήρα και επιχειρούν να σκιαγραφήσουν ελληνικές και ξένες μορφές που συνδέθηκαν μ' αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, στην «Περισυλλογή» περιέχονται κι άλλα θέματα που αφορούν τον σημερινό άνθρωπο, τις δοκιμασίες και τις ελπίδες του μέσα στην ανήσυχη εποχή μας. Π.Κ.

(Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Ο Κυριαζής δεν είναι μονάχα ο γοητευτικός λυρικός όπως μας παρουσιάζεται στη «Γαλάζια Πορεία» και που επάξια συνεχίζει τη θαυμάσια παράδοση Ουράνη, Καζαντζάκη, Μυριβήλη και άλλων στα βιβλία του «είδους». Είναι παράλληλα κι ένας στοχαστής, που δεν περιορίζεται στην στιλπνή επιφάνεια των πραγμάτων και στην εξωτερική τους απόδοση, μα προχωρεί στη βαθύτερη και κάποτε εγγίζει και την τραγική τους ουσία. Το νέο βιβλίο του «Περισυλλογή» είναι μια προσφορά στα νεοελληνικά γράμματα, ιδιαίτερα σήμερα, που η τέχνη -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για μια ριζική ανανέωση- κινδυνεύει να χάσει κάθε επαφή με την ψυχή του ανθρώπου.

(Βιβλιοκρισία της Λιλής Ιακωβίδου)

Υπάρχει εις το έργον του ένα βάθος βιώματος, που ζητεί έκφρασιν και αποδίδεται με την φράσιν του εις μίαν κλασσικήν λιτότητα. Και αν η τέχνη σημαίνει λυτρωμόν από την καθημερινήν ζωήν, ο Κυριαζής μας απαλλάσσει από την πίεσίν της με την τέχνην του λόγου, που τον χειρίζεται όπως το όργανόν του ο τεχνίτης των μουσικών τόνων.

(Κριτική του Ν. Ι. Λούβαρι της Ακαδημίας Αθηνών)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία