• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Bιβλιοπωλείον της Εστίας Ι.Δ. Κολλάρου & Σίας Α.Ε. ΕΛΛΑΣ Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Αυτό το βιβλίο δεν κάνει ιστορία. Γράφηκε για να δείξη την αδιάκοπη σχέση του τόπου μας με τη θάλασσ.. Product #: 040.00003 Regular price: 19.50€ 19.50€ 1

ΕΛΛΑΣ Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Κωδικός προϊόντος: 040.00003
Συγγραφέας: Ζαλοκώστας Π. Χρήστος
Χρονολογία: 1969
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 352
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο. Άκοπο αντίτυπο.
Τυπογραφείο: Τυπογραφείον Αφών Γ. Ρόδη, Αμαρουσίου 53, Αμαρούσιον
Εικονογράφηση: Το εξώφυλλο και η εικονογράφηση εσχεδιάσθησαν από τον Γεώργιο Γέροντα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 19.50€

- +

Αυτό το βιβλίο δεν κάνει ιστορία. Γράφηκε για να δείξη την αδιάκοπη σχέση του τόπου μας με τη θάλασσα, για κείνη την ναυτική λαμπαδηδρομία στα πέλαγα, που βαστά τόσες χιλιάδες χρόνια. Με του Ελληνισμού τις εποχές ακμής ή παρακμής η θαλασσοκρατορία μας κορυφώνεται ή ξεπέφτει, μα ποτέ δε σβήνει. Σε λίγο ξαναφαίνεται παντοδύναμη. Θέλει ακόμη το βιβλίο να δείξη πως η Ελλάς έχει μοίρα γραμμένη στη θάλασσα. Τίποτε δεν προβάλει καλύτερα την ταύτιση του λαού μας με τα πέλαγα όσο ή περίφημη κραυγή των Μυρίων του Ξενοφώντα «Θάλαττα! Θάλαττα!», όταν αντίκρισαν, ψηλά από την κορυφή της Θήχης, τον Εύξεινο Πόντο. Είχαν πιστέψει πως θα χάνονταν στα βουνά. Εκείνο που είδαν δεν ήταν το νερό - ήταν η πατρίδα.

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία