• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Kahlil Gibran


Ο ποιητής, φιλόσοφος και ζωγράφος, ο μοναδικός Χαλίλ Γκιμπράν, έγινε γνωστός κι αγαπητός από αναρίθμητους ανθρώπους με τον «Προφήτη» και τα άλλα του βιβλία, μέσα σ' αυτό τον αιώνα της μοναξιάς και του παράλογου. Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1883 στο Μπεχάρι του Λιβάνου. Μέχρι την ηλικία των είκοσι χρόνων γράφει στα αραβικά. Από κει και πέρα, εγκατεστημένος στην Αμερική, ύστερα από σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού,  γράφει στ' αγγλικά.

Η πρώτη του λογοτεχνική εργασία είναι πεζοτράγουδα και θεατρικά, έργα που γίνονται γνωστά σε όλο τον αραβικό κόσμο, από την Κίνα ως την Ισπανία, και δημιουργείται ο όρος «γκιμπρανισμός» για την τεχνοτροπία του. Η φήμη του ξεπερνάει τα όρια της Ανατολής. Η φιλοσοφία του σημαδεύει και επηρεάζει. Η ποίησή του μεταφράζεται σε είκοσι γλώσσες. Τα σχέδια και οι πίνακές του ταξιδεύουν κι εκτίθενται στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Ο Γκιμπράν είχε την ικανότητα να γράφει αιώνιες αλήθειες με έναν τρόπο, ώστε να κάνει τον αναγνώστη να νιώθει ότι κάνει έναν περίπατο σε ένα ήσυχο δάσος ή ότι κολυμπά σε ένα δροσερό ποτάμι. Όμως μπορούσε επίσης να γράφει με μια καυστικότητα σαν της φωτιάς.

Πέθανε στις 10 Απριλίου 1931 στη Νέα Υόρκη και τάφηκε στο Μπεχάρι.


Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία