• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ [...] Η αφηγηματική βιογραφία του δοκίμου Χριστιανού λογοτέχνου κ. Σώτου Χονδροπούλου, δεν αποτελεί .. Product #: 271.00002 Regular price: 29.50€ 29.50€ 1

ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κωδικός προϊόντος: 271.00002
Συγγραφέας: Χονδρόπουλος Σώτος
Χρονολογία: 1970
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Πολύ καλή
Σελίδες: 162+72
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά
Τυπογραφείο: Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών Αδελφών Εμμ. Ελευθ. Χωριανόπουλου, Σαπφούς 6, Αθήναι.
Εικονογράφηση: Εξώφυλλο υπό του ζωγράφου Παύλου Ι. Παντελάκη και πλούσια εσωτερική εικονογράφηση εκτός κειμένου σε ιλουστρασιόν χαρτί (εικόνες, αγιογραφίες, φωτογραφίες, κλπ.)
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Η σελίδα του προλόγου φέρει ιδιόχειρη υπογραφή του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρού Ιεροθέου Τσαντίλη (1967-2000), ο οποίος εκοιμήθει το 2008.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 29.50€

- +

[...] Η αφηγηματική βιογραφία του δοκίμου Χριστιανού λογοτέχνου κ. Σώτου Χονδροπούλου, δεν αποτελεί μόνον λαμπρόν λογοτεχνικόν κείμενον, αλλ' επί πλέον αποτελεί και κείμενον ευλαβούς προσευχής. Ο αναγνώστης έχει την αίσθησιν ότι διεξέρχεται -παρά το μειονέκτημα, εν προκειμένω της γλώσσης- κείμενον λειτουργικόν. Θα ηδύνατο να είπη τις ότι ο ευσεβής λογοτέχνης συγγραφεύς δεν μετέβη απλώς εις Ρόδον δια να ίδη «αυτοψεί» τον τόπον και τα περιστατικά του μαρτυρίου του Νεομάρτυρος, τα οποία εκθέτει με πάσαν ιστορικήν ακρίβειαν, χωρίς προσθηκών ή ανιστορήτων σκηνών, αλλ' ότι ανήλθεν εν πνεύματι και συνωμίλησε μετά του Μάρτυρος και ιστόρησεν ακολούθως την θείαν μορφήν του. Η τοπική Εκκλησία εκφράζει και εντεύθεν τας ευγνώμονας ευχαριστίας Της και εύχεται αυτώ από καρδίας, όπως ο Πανάγαθος καταστέφη αυτόν με τας κρατίστας των Ευλογιών Του.

Η αφιέρωσις του τιμίου μόχθου του υπέρ της ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού του Νεομάρτυρος εν Ύδρα κατασυνεκίνησε τους πάντας. *

(Από τον πρόλογο του Αχαιού Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρού Ιεροθέου Τσαντίλη)

 

* Ας σημειωθεί ότι «ο μέλλων να ανεγερθή ιερός Ναός εις μνήμην του Μάρτυρος», ακριβώς ως παριστάνεται σε σκαρίφημα-μακέτα στην σελίδα 161 του παρόντος βιβλίου, θεμελιώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1994 από τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο ύψωμα της Κιάφας, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του αγίου.

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία