• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Άθως ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ Μέγας στύλος και μέγα φως της Αγίας μας Εκκλησίας είναι ο αγιορείτης άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, δια .. Product #: 264.00004 Regular price: 20.00€ 20.00€ 1

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Εκδοτικός Οίκος: Άθως
Κωδικός προϊόντος: 264.00004
Συγγραφέας: Κόκκινος Φιλόθεος(Πατριάρχης)
Χρονολογία: 1978
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 172
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Επιμέλεια έκδοσης: Εκδόσεις «Άθως», Καραολή & Δημητρίου 45-47.
Εικονογράφηση: Εξώφυλλον και διακόσμησις Νικολέττας Βολουδάκη. Κοσμήματα και πρωτογράμματα κειμένου και ακολουθιώ, καθώς και αγιογραφία του αγίου Γρηγορίου, έργο του αγιογράφου Βασιλείου Λέπουρα.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Η ακολουθία έχει αποκατασταθεί κριτικά από τον Διάκονο Βασίλειο Ε. Βολουδάκη. Το βιβλίο προλογίζει ο μακαριστός Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 20.00€

- +

Μέγας στύλος και μέγα φως της Αγίας μας Εκκλησίας είναι ο αγιορείτης άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, δια το οποίον ο μαθητής του, ο επίσης αγιορείτης άγιος Φιλόθεος Κόκκινος, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, λέγει χαρακτιριστικώς τα εξής: «Ότι η μεγάλη και θεουργός του Παναγίου Πνεύματος χάρις, όπου ενοίκησεν εις αυτόν, όλας μεν τας δυνάμεις της ψυχής του ετελείωσε και τας εθέωσε κοινώς, και κατά πάσας τον ανέδειξε θείον κατά αλήθειαν, και εξαίσιον άνθρωπον, παρά κανένα άλλον εις τας ημέρας του, πλην κατ' εξαίρετον αυτή οικειοποιήθη το διανοητικόν του μέρος, και με την δύναμιν αυτήν ηνώθη περισσότερον ή δια να ειπώ καλλίτερα· επειδή τον έυρηκεν όλον νουν αληθώς, και πολύ διαφορετικόν από κάθε νουν του νυν καιρού, ωσάν οπού αυτή είναι νους, αρμοδίως έγινε το εν με τον εδικόν του νουν, και όλως διόλου με αυτόν επροσκολλήθη, και τον εκατάστησε θαυμαστώς θεοειδή καθρέπτην εδικόν της και εκσφράγισμα.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία