• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γραφικές τέχνες Ανδρονάκη ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΑ Θα αφήση εποχήν εις την ιστορίαν της Ελλαδικής Εκκλησίας η προσπάθεια την οποίαν καταβάλλει ο Παναγι.. Product #: 271.00058 Regular price: 16.50€ 16.50€ 1

ΑΓΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΚΑ

Εκδοτικός Οίκος: Γραφικές τέχνες Ανδρονάκη
Κωδικός προϊόντος: 271.00058
Συγγραφέας: Χρυσοφάκης Παντελεήμων (Μητροπολίτης)
Χρονολογία: 1990
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 246
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Γραφικές τέχνες Ανδρονάκη, Φ. Δραγούμη 24.
Εικονογράφηση: Πλούσια εικονογράφηση εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 16.50€

- +

Θα αφήση εποχήν εις την ιστορίαν της Ελλαδικής Εκκλησίας η προσπάθεια την οποίαν καταβάλλει ο Παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονικής Παντελεήμων Β' ο Χρυσοφάκης δια την έξαρσιν της τιμής προς τους Αγίους, της τόσον παρημελημένης εις τας ημέρας μας. Εφρόντισεν ώστε η Εκκλησία του, το μέγα τούτο καθίδρυμα του Αποστόλου Παύλου εκ του οποίου κατα την βεβαίωσιν τούτου «εξήρχηται ο λόγος του Κυρίου εν παντί τόπω», να απολαύση της ευλογίας εκ της σωματικής παρουσίας τω δύο μεγαλύτερων θρεμμάτων αυτής· ήτοι δια της επαναπατρισθείσης Κάρας του πολιούχου μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου και δια των αποσταλέντων εκ Μοραβίας λειψάνων του μεγάλου φωτιστού της Ευρώπης Αγίου Μεθοδίου. Εμερίμνησεν επίσης ώστε ιερά πρόσωπα του τόπου, μεγάλας υπηρεσίας προσενεγκόντα εις την Εκκλησίαν και την πόλιν, να λάβουν την δέουσαν αναγνώρισιν και τυπικώς δια της αναγραφής των εις τας δέλτους των Αγίων παρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και τέλος αφιέρωσεν εις τους Αγίους της πόλεως την σκέψιν και την μελέτην αυτού, καρπός της οποίας είναι αφ' ενός μεν αι εισηγητικαί ανακοινώσεις αυτού εις ένα άλλον θεσμόν τον οποίον έχει διοργανώσει και ακολουθεί αδιακόπως από δωδεκαετίας ήδη, τα ετήσια θεολογικά συνέδρια της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, αφ' ετέρου δε ωρισμένα αγιολογικά δοκίμια. Τα αξιόλογα ταύτα κείμενα αποτελούν περιεχόμενα του παρόντος τόμου, πολυτίμου προσφοράς εις τους αναγνώστας και ευλαβικού αφιερώματος εις τα τιμώμενα πρόσωπα.

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία