• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δίφρος ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Σκοπός μου με την παρούσα πραγματεία είναι να εκθέσω γενικά, όχι μόνο στους φυσιολάτρες και στους ορ.. Product #: 254.00006 Regular price: 55.00€ 55.00€ 1

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Εκδοτικός Οίκος: Δίφρος
Κωδικός προϊόντος: 254.00006
Συγγραφέας: Κοτοπούλης Φώτης
Χρονολογία: 1973
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Δυσεύρετο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 276
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εγκαταστάσεις Εκδόσεων «Δίφρος».
Εικονογράφηση: Περιλαμβάνεται σπάνιο φωτογραφικό υλικό εποχής, σχέδια, χάρτες και σκαριφήματα εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπογραφή/Αφιέρωση: Η έκδοση κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Το παρόν αριθμημένο αντίτυπο (Αρ. 91) φέρει επιπλέον την ιδιόχειρο υπογραφή του συγγραφέα (σελ. 275).
Παρατηρήσεις: «Κάθε γνήσιο αντίτυπο φέρει την ιδιόχειρο υπογραφή του συγγραφέα και είναι αριθμημένο».
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 55.00€

- +

Σκοπός μου με την παρούσα πραγματεία είναι να εκθέσω γενικά, όχι μόνο στους φυσιολάτρες και στους ορειβάτες∙ στους αρχαιόφιλους και στους επιστήμονες∙ στους εκδρομείς και τους προσκυνητές∙ αλλά και σε όλους τους τουρίστες και περιηγητές, Έλληνες και ξένους, ακόμα δε και στον καθένα που διψά για μάθησι, την πραγματική ιστορία των Μετεώρων. Δεν ξέρω γιατί η όλως εξαιρετική μορφή ήτο το θείο δώρο, το οποίο επεφύλαξε η δημιουργική αιτία, ώστε στους τόσους ποικίλους φυσικούς θησαυρούς, από τους οποίους είναι γιομάτη η Ελλάδα μας να χαριστή στη Θεσσαλία. Για κάθε δε απόδημο ή αλλοδαπό ένα προσκύνημα στη χώρα του ξένιου Δία, ας είναι αφορμή να κάμη κι' ένα άλλο ακόμα προσκύνημα στα δυτικά της Θεσσαλίας, στα ιερά Βράχια των Μετεώρων να ιδή και να αποθαυμάση το μεγαλούργημα της Ορθοδοξίας, που με την εγκαθίδρυσί της γκρεμίστηκαν τα παληά είδωλα και στη θέση τους υψώθηκαν τα βυζαντινά μοναστήρια της αγιωτάτης μοναστικής πολιτείας, ως είναι η μεγαλεπίβουλη και Θεόπνευστη Θηβαΐδα των Σταγών.

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2022 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία