• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παπαδημητρίου Γεώργιος Η ΣΙΒΥΛΛΑ, ΤΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Το πρόβλημα που απασχολεί το συγγραφέα στο σύντομο αλλά περιεκτικό έργο του, τη Σίβυλλα, είναι η ψυχ.. Product #: 230.00001 Regular price: 20.00€ 20.00€ 5

Η ΣΙΒΥΛΛΑ ,ΤΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

Εκδοτικός Οίκος: Παπαδημητρίου Γεώργιος
Κωδικός προϊόντος: 230.00001
Συγγραφέας: Zieliński S. Tadeusz
Μεταφραστής: Τατάκης Ν. Βασίλειος
Χρονολογία: 1951
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 130
Βιβλιοδεσία: Σκληρόδετο εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκδοτικός Οίκος Γεωργίου Παπαδημητρίου, Τσώρτσιλ 50 - Αθήναι
Εικονογράφηση: Διακόσμηση και σχέδια του Εκδοτικού Οίκου
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 20.00€

- +

Το πρόβλημα που απασχολεί το συγγραφέα στο σύντομο αλλά περιεκτικό έργο του, τη Σίβυλλα, είναι η ψυχολογική προπαρασκευή του Χριστιανισμού από την αρχαία θρησκεία, την ελληνική δηλαδή κυρίως ειδωλολατρεία. Αφετηρία στην έρευνά του, όπως φαίνεται, στάθηκε η ακόλουθη βασική διαπίστωση: «Κανείς λέγει, δε μπορεί να αμφισβητήσει το ιστορικό γεγονός, ότι η χριστιανική θρησκεία, ενώ γεννήθηκε στην αγκαλιά του Ιουδαϊσμού, διώχτηκε από τον ίδιο το λαό που φαίνεται πως την εγέννησε. Τη δέχτηκαν, αντίθετα, όλα τα έθνη που αποτελούσαν μέρος της απέραντης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τόσο που, όταν έσβυσε ο αρχαίος κόσμος, το όρια της χριστιανικής θρησκείας συνέπιπταν σχεδόν με τα όρια της αυτοκρατορίας αυτής, και οπαδούς της είχε παντού, με μοναδική εξαίρεση την πατρική της γη».

(Από την εισαγωγή του μεταφραστή Β. Ν. Τατάκη)

Μετάφραση, Εισαγωγή και Σημειώσεις του Βασιλείου Ν. Τατάκη

Image
© 2024 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία