• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δόμος ΧΑΪΝΤΕΓΓΕΡ ΚΑΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ Η' ΠΕΡΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ [...] Με τη συγγραφή των σελίδων που ακολουθούν ξεκίνησα σπουδάζοντας τις διαφορές ανάμεσα στην ελλη.. Product #: 210.00002 Regular price: 17.00€ 17.00€ 1

ΧΑΪΝΤΕΓΓΕΡ ΚΑΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ Η' ΠΕΡΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: Δόμος
Κωδικός προϊόντος: 210.00002
Συγγραφέας: Γιανναράς Χρήστος
Χρονολογία: 1988
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 144
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Εκδόσεις «Δόμος».
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 17.00€

- +

[...] Με τη συγγραφή των σελίδων που ακολουθούν ξεκίνησα σπουδάζοντας τις διαφορές ανάμεσα στην ελληνική και δυτική κατανόηση του αποφατισμού της γνώσης. Σήμερα -είκοσι χρόνια μετά- θα μπορούσα να αξιολογήσω σαφέστερα αυτή την πρώτη επιλογή: Είναι σίγουρα, το καίριο και αφετηριακό θέμα που κρίνει κάθε άλλη διαφορά των δυό παραδόσεων ή πολιτισμών.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε αυτό το βιβλίο, πριν είκοσι χρόνια, ακόμα και η λέξη αποφατισμός ηχούσε στα φιλοσοφικά περιβάλλοντα σαν παραδοξολόγημα, και στην ακαδημαϊκή θεολογία της εποχής προκαλούσε την υποψία του αγνωστικισμού. Η αντικειμενοποιημένη σε κωδικά ιδεολογήματα «αποκάληψη» προσδιόριζε «το τε καταληπτόν και το ακατάληπτον» κάθε αλήθειας, αφού η αλήθεια ταυτιζόταν με το εννόημα -με αναχρονισμό καθυστέρησης οκτώ αιώνων από τον «υψηλό σχολαστικισμό». Και κάθε απόκλιση από την κυρίαρχη νοησιαρχία σήμαινε ροπή προς τον αγνωστικισμό.

(Από τον πρόλογο του συγγραφέα στη δεύτερη έκδοση)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία