• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Παπαδημητρίου Γεώργιος ΟΙ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Πριν εκδώση στα 1932 τις «Δύο πηγές της ηθικής και της θρησκείας», που είναι το τελευταίο του έργο, .. Product #: 210.00003 Regular price: 19.50€ 19.50€ 1

ΟΙ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Εκδοτικός Οίκος: Παπαδημητρίου Γεώργιος
Κωδικός προϊόντος: 210.00003
Συγγραφέας: Bergson Henri Louis
Μεταφραστής: Τατάκης Ν. Βασίλειος
Χρονολογία: 1951
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 292
Βιβλιοδεσία: Βιομηχανική σκληρόδετη βιβλιοδεσία.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Σειρά: 100 αθάνατα έργα, Αριθμός 10.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 19.50€

- +

Πριν εκδώση στα 1932 τις «Δύο πηγές της ηθικής και της θρησκείας», που είναι το τελευταίο του έργο, πολλοί από τους επικριτές του αμφισβητούσαν ότι ήταν δυνατό, απάνω σε φιλοσοφία σαν την μπερξονική με κυριώτερα χαρακτηριστικά την κινητικότητα και τη ροϊκότητα, να θεμελιωθή θεωρία για την ηθική ζωή του ανθρώπου. Και όμως ο μεγαλοφυής Μπερξόν μας έδωσε, ακριβώς με το τελευταίο μεγάλο πέταγμά του, μια θεωρία για την ηθική και τη θρησκεία που απορρέει κατά τρόπο οργανικό και αναγκαίο από τις ίδιες τις βασικές προϋποθέσεις της φιλοσοφίας του, αυτές που διέπουν τη σκέψη του σε όλα τα προηγούμενα κύρια και δευτερεύοντα έργα του.

(Από τον πρόλογο του μεταφραστή Βασιλείου Ν. Τατάκη)

 

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία