• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικαιρότητα ΛΑΪΚΟΙ ΠΡΑΧΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ Το παραδοσιακό μέλος, λοιπόν, είναι σε κάθε ιστορική του στιγμή ό,τι δημιούργησε η λαϊκή φαντασία (έ.. Product #: 780.00023 Regular price: 33.50€ 33.50€ 1

ΛΑΪΚΟΙ ΠΡΑΧΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ

Εκδοτικός Οίκος: Επικαιρότητα
Κωδικός προϊόντος: 780.00023
Συγγραφέας: Παπαδάκης Γιώργος
Χρονολογία: 1983
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 248
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Λιθογραφείο Χρήστου Μοάτσου.
Εικονογράφηση: Γραφική επιμέλεια, σχέδια, βινιέτες και σύνθεση εξωφύλλου:Γιάννης Λέκκος. Πλούσια εικονογράφηση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 33.50€

- +

Το παραδοσιακό μέλος, λοιπόν, είναι σε κάθε ιστορική του στιγμή ό,τι δημιούργησε η λαϊκή φαντασία (έχοντας συσσωρεύσει στην ακοή της τη μεχρι τότε μουσική εμπειρία) στην προσπάθειά της να εκφράσει με πληρότητα και παραστατικότητα τις πολύπτυχες εκφράσεις της ζωής και της ψυχής. Ο λαϊκός τεχνίτης, στα χέρια του οποίου βρισκόταν πάντοτε το έργο αυτό, δεν αισθάνεται κάποιο καθήκον ή υποχρέωση γι' αυτό. Αισθάνεται μόνο την ανάγκη και η ασχολία του αυτή τον αποζημιώνει ψυχικά. Τον λυτρώνει. Οι προικισμένοι Έλληνες πραχτικοί οργανοπαίχτες δεν αισθάνθηκαν ποτέ ν'αναγνωρίζεται στ' αλήθεια η πραγματική τους αξία. Παραμένουν μαραμένοι, αναξιοποίητοι και αφανείς πίσω απ' τη δόξα των επωνύμων. Από τα έργα τους, αλλά και από τα λόγια τους, που τώρα έχετε στα χέρια σας, γίνεται φανερό και το πόσο φυσική κι έντονη είναι αυτή η ανάγκη, του λαϊκού μουσικού, αλλά και το πόσοσ σοβαρή για τη διατήρηση της εθνικής φυσιογνωμίας, είναι η σημασία της. 

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία