• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟI - ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Θα ήτανε περιττό πιστεύω, να σημειώσω εδώ ότι η πρώτη εμφάνιση του χορού - σύμφωνα με τις ζωγραφικές.. Product #: 780.00024 Regular price: 22.50€ 22.50€ 1

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟI - ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Κωδικός προϊόντος: 780.00024
Συγγραφέας: Στράτου Ν. Δώρα
Χρονολογία: 1979
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 192
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Εκτύπωση - βιβλιοδεσία: ΑΦΟΙ ΡΟΗ ΕΠΕ.
Εικονογράφηση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εντός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Το βιβλίο περιλαμβάνει παράρτημα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη συγκριτική μελέτη της κας Δόρας Στράτου / Έκδοση Α΄ 1979 - Αντίτυπα 50.000 - Σύμβαση 3154/26-1-1979 για τον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.50€

- +

Θα ήτανε περιττό πιστεύω, να σημειώσω εδώ ότι η πρώτη εμφάνιση του χορού - σύμφωνα με τις ζωγραφικές ή εγχάρακτες μαρτυρίες - συμπίπτει με την εμφάνιση του « HOMO SAPIENS » της πρώτης Παλαιολιθικής περιόδου τη στιγμή ακριβώς που αυτός αρχίζει να συνειδητοποιεί τους δεσμούς που τον ενώνουν με τις μορφές της φύσεως. Η αναβίωση των χορών αυτών, στην οποία η Δόρα Στράτου αφιέρωσε τη ζωή της, μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε τη μια μετά την άλλη αυτές τις χορογραφικές συνθέσεις, καταπληκτικές για τη δύναμή τους να υποβάλλουν την ατμόσφαιρα του παρελθόντος και για τη συμπύκνωση της έκφρασής τους, συνδέσεις που ανάγονται σε παραδόσεις χιλιετηρίδων. Οι χοροί αυτοί, όπως είναι και χορεύονται σήμερα, είναι πολύτιμοι γιατί έχουν διατηρήσει τις πρωταρχικές τους κινήσεις γενικά. Και η αξία της Δόρας Στράτου έγκειται στο να μας δείξει αυτή τη χορογραφία απαλλαγμένη από κάθε μετασχηματισμό των αρχικών της δεδομένων. Πεπεισμένη, ότι αυτό που πολλοί, δήθεν, λαϊκοί χοροί δεν μπορούν ν' αξιοποιήσουν, οι αυθεντικοί χοροί αναλαμβάνουν να μας το ξαναθυμίσουν. 

(Από το εισαγωγικό σημείωμα του Κρίστιαν Ζερβός)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία