• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πεμπτουσία ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν αυτούς που σήμερα πρεσβεύουν κάποια μορφή θρησκευτικ.. Product #: 701.00008 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εκδοτικός Οίκος: Πεμπτουσία
Κωδικός προϊόντος: 701.00008
Συγγραφέας: Coomaraswamy K. Ananda
Μεταφραστής: Σουλτάνης Παναγιώτης
Χρονολογία: 1992
Αρ. Έκδοσης: Δεύτερη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 78
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Εικονογράφηση: Μακέτα εξωφύλλου: Λένα Σπαγουλίδου. Εικόνα εξωφύλλου: Αναπαράσταση της Ανάληψης του Χριστού στην αριστερή εσοχή της βασιλικής θύρας του καθεδρικού ναού της Σάρτρ.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

Ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν αυτούς που σήμερα πρεσβεύουν κάποια μορφή θρησκευτικής πίστης είναι αυτό της σχέσης μεταξύ της δικής τους και των άλλων θρησκειών. Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαιτέρως οξύ για τους Χριστιανούς. Γιατί πρέπει να παραδεχθούμε -με λύπη, για να μην πούμε με ντροπή- ότι στο παρελθόν οι Χριστιανοί ήταν, από γενική άποψη, τόσο πεπεισμένοι για την μοναδικότητα και την ανωτερότητα της δικής τους θρησκείας, ώστε κάθε θρησκεία εκτός της Χριστιανικής, όπως και κάθε μη-Χριστιανική θρησκευτική εμπειρί, να την εντιμετωπίζουν με φανερή υποψία, και μάλιστα σε βαθμό που να θεωρούν την μελέτη της είτε εξαιρετικά επικίνδυνη είτε ανώφελη. Πραγματικά, η χαρακτιριστική Χριστιανική αντίδραση απέναντι στις άλλες θρησκείες ήταν ένα σύμφυρμα από αποστροφή, φόβο και επιθετικότητα, συνεπικουρούμενο από μιά σχεδόν παντελή άγνοια αυτών των θρησκειών. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι, δυστυχώς, αρκετά επιρρεπής στην εκδήλωση μιας τέτοιας αντίδρασης [...]

Ελπίζουμε ότι η επιλογή των δοκιμίων του Ananda K. Coomaraswamy που παρουσιάζονται σε αυτόν τον τόμο, μετρημένη καθώς είναι, θα εισαγάγει κάποιους Έλληνες αναγνώστες τουλάχιστον, σε ένα εντελώς νέο γι' αυτούς πεδίο σκέψης, ακόμη και αν η σκέψη αυτή είναι στην πραγματικότητα ότι ο Άγιος Αυγουστίνος ονομάζει «άκτιστη σοφία, το ίδιο παρόν που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει».

(Από τον πρόλογο του Philipe Sherrard)

Image
© 2020 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία