• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Λίνος Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ [...] Η τέχνη και η λογοτεχνία παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Αλλά ο συγκεκριμέν.. Product #: 701.00005 Regular price: 14.50€ 14.50€ 1

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

Εκδοτικός Οίκος: Λίνος
Κωδικός προϊόντος: 701.00005
Συγγραφέας: Ροδάκης Περικλής
Χρονολογία: 1983
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Εξαντλημένη έκδοση
Κατάσταση: Καινούριο αντίτυπο
Σελίδες: 184
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο
Τυπογραφείο: Στοιχειοθεσία - εκτύπωση: Μονοτυπικό τυπογραφείο «Προμηθεύς», Ρήγα Παλαμήδη 5, Αθήνα.
Εικονογράφηση: Το εξώφυλλο είναι έργο της ζωγράφου Ιφιγένειας Ευαγγελινού Κορακιανίτη.
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 14.50€

- +

[...] Η τέχνη και η λογοτεχνία παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Αλλά ο συγκεκριμένος ρόλος διαφέρει από εποχή σε εποχή και από την ένταξη που γίνεται. Κάθε μορφή έκφρασης που γίνεται με τα κριτήρια των καλλιτεχνικών αξιών δημιουργούν έργα τέχνης. Στην εποχή μας και από τότε που άρχισε η κρίση που ζούμε (από τα μέσα του 19ου αιώνα ή και λίγο αργότερα, ίσως μετά το 1870) γνωρίσαμε σειρά σχολών και ρευμάτων που η κάθε μία τους ήθελε να δώσει ένα συγκεκριμένο νόημα στην τέχνη και στη λογοτεχνία, χωρίς φυσικά να καταφέρουν να δώσουν μια καθολικά αποδεκτή αίσθηση. Οι προσπάθειες αυτές απλώς μαρτυρούν τη βαθιά κρίση που περνάει η καλλιτεχνική έκφραση. Και το γεγονός ότι δεν καταλήγουν σε τίποτα, σημαίνει ότι η κρίση είναι πέρα από όλες αυτές τις προσπάθειες, που το βασικό τους στοιχείο είναι η αναζήτηση νέων μορφών. Το φαινόμενο δεν θα γίνει κατανοητό αν δεν πιάσουμε την αφετηρία, την ουσία και το ρόλο της καλλιτεχνικής έκφρασης.

(Από την εισαγωγή του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία