• 6909431393
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ακρίτας ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ (ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΔΙΝΟΥ) Το Ελληνικό έθνος, μέσα στη διαδοχή των αιώνων, είχε ως ευλογία δωρεάς το ριζικό να ανάγει διαρκώς τ.. Product #: 254.00005 Regular price: 22.00€ 22.00€ 1

ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ (ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΔΙΝΟΥ)

Εκδοτικός Οίκος: Ακρίτας
Κωδικός προϊόντος: 254.00005
Συγγραφέας: Κωδινός Γεώργιος
Μεταφραστής: Πρίντζιπας Γιώργης
Χρονολογία: 1987
Αρ. Έκδοσης: Πρώτη Έκδοση
Κυκλοφορία: Σπάνιο
Κατάσταση: Άριστη
Σελίδες: 80
Βιβλιοδεσία: Μαλακό εξώφυλλο με αυτιά.
Τυπογραφείο: Γραφικές Τέχνες Δημήτριος Μαυρομμάτης.
Εικονογράφηση: Σχέδια και καλλιτεχνική φροντίδα της Έλλης Σολομωνίδου - Μπαλάνου. Εξαιρετική εικονογράφηση με σχέδια, σκίτσα, προτραίτα, σκαριφήματα, χάρτες, εντός και εκτός κειμένου.
Γλώσσα: Ελληνικά
Παρατηρήσεις: Σειρά: «Ελληνική Παιδεία και Παράδοση», αριθ. 6.
Διαθεσιμότητα: Ναι

Τιμή: 22.00€

- +

Το Ελληνικό έθνος, μέσα στη διαδοχή των αιώνων, είχε ως ευλογία δωρεάς το ριζικό να ανάγει διαρκώς την ταυτότητα της ιθαγένειάς του σε ταυτότητα οικουμενική είτε με την κλασσική αρχαιότητα είτε με την Ορθοδοξία. Η Αγία Σοφία είναι η δεύτερη σφραγίδα που αποτυπώνει τη μετάβαση από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο στο βυζαντινό και μεταβυζαντινό και γίνεται έμβλημα της ιστορίας του νέου ελληνισμού, καθώς και η σημασία της επιφορτίζεται υποστασιακά με τη λυτρωτική επαγγελία της Μεγάλης Ιδέας.

(Από τα προλεγόμενα του βιβλίου)

Image
© 2021 Βιβλιοδίφης. All Rights Reserved. | Όροι Χρήσης | Created by IntelSoft
Παλαιοβιβλιοπωλείο, παλαιά βιβλία, σπάνια βιβλία, συλλεκτικά βιβλία